ARQUEOLOGIA
Cultura 12/09/2012

Arqueòlegs britànics estudien unes possibles restes de Ricard III

El rei que va inspirar la tragèdia de Shakespeare estaria enterrat sota d'un aparcament a la ciutat de Leicester

Ara / Efe
1 min
Retrat de Ricard III

LondresUn grup d'arqueòlegs del Regne Unit han trobat unes restes humanes sota un aparcament a la ciutat de Leicester que podrien ser del rei anglès Ricard III. Els investigadors ho han anunciat avui en una roda de premsa a la Universitat de Leicester. Els arqueòlegs afirmen tenir motius suficients per creure que seria el cos del monarca, tot i que els ossos encara s'estan analitzant al laboratori per contrastar l'ADN amb el de familiars del rei.

El cadàver presenta particularitats al crani i a la columna vertebral que s'ajusten al que descriu la documentació sobre el monarca. L'equip de la Universitat de Leicester ha estat excavant al solar on antigament s'ubicava el convent franciscà en què Ricard III havia sigut sepultat. El temple fou derruït el 1530 però es conserva documentació amb la seva localització exacta.

Ricard III va viure de 1452 a 1485 i va començar a regnar el 1483, és a dir, va regnar només durant dos anys. Va ser l'últim membre de la dinastia Plantagenet i va morir a la batalla de Bosworth Field, una derrota que va posar la Corona anglesa en mans d'Enric VII, del llinatge dels Tudor. Aquest breu regnat i la seva misteriosa vida van inspirar a William Shakespeare una de les seves obres teatrals més famoses.

stats