Obituari

Mor el pintor Antoni Vives Fierro als 83 anys

En el seu llegat destaquen els retrats i l'estima que va tenir per Barcelona

2 min
Antoni Vives Fierro en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl pintor Antoni Vives Fierro ha mort aquest dimecres a Barcelona als 83 anys, segons ha avançat La Vanguardia citant fonts familiars. El seu llegat és conegut per l'estima que va tenir per la ciutat de Barcelona, pels centenars de retrats que va fer i pel talent per capturar la vida al seu voltant. "Mai no he deixat de pintar Barcelona, que és com una esposa. Les altres ciutats són com les amants, aventures passatgeres que a la fi et fan tornar cap a casa. La ciutat m’ofereix tanta quantitat de temes que la fan inesgotable", deia l'artista coincidint amb una exposició que el Palau Robert li va dedicar la tardor passada. "Vives Fierro estima la vida, i la seva pintura ens vol fer participar del goig que l’autor experimenta davant d’una sèrie de manifestacions plaents que l’existència posa al nostre abast, i que sovint, potser perquè anem massa atrafegats, no apreciem i fruïm com pertoca", va dir de la seva obra el periodista Josep Maria Cadena.

El passeig de Gràcia vist per Antoni Vives Fierro

Nascut a Barcelona el 1940, la formació de Vives Fierro va començar a la Llotja. Més endavant es va traslladar a París, i també va viatjar a altres ciutats com Londres, Nova York i Ginebra. "Als 14 anys vaig ingressar a la Llotja. El meu pare treballava en el sector de les arts gràfiques i coneixia el món dels dibuixants publicitaris, gent independent que es guanyava bé la vida. Per això no es va oposar que anés a la Llotja", explicava l'artista l'any passat. "Estant al taller, vaig començar a fer cosetes publicitàries, i que podria dir que no he deixat de fer mai: cartes per a restaurants, etiquetes, cartells, múltiples encàrrecs que es poden relacionar amb el món de la publicitat", recordava. A Barcelona, Vives Fierro havia exposat també al Liceu, al Palau de la Música i en galeries com la Sala Rusiñol i El Quatre.

Entre els reconeixements que va rebre Vives Fierro hi ha al Creu de Sant Jordi i el premi de dibuix del Reial Cercle Artístic de Sant Lluc. "Escollir el camí senzill no és el meu tarannà; si no fos així, mai no hauria estat pintor. Dedicar tota una vida a la pintura ha estat la meva obsessió, i certament el resultat ha justificat aquesta decisió", deia Antoni Vives Fierro.

stats