Publicitat
Publicitat

De mare n'hi ha més d'una

Un artista italià ven la seva mare en una galeria a Gènova

El polèmic Max Papeschi assegura que hi haurà set còpies originals de la 'mamma'

El polèmic artista italià Max Papeschi ha decidit vendre la seva mare amb la resta de les seves creacions el proper dissabte en una galeria d'art a Gènova (nord-oest d'Itàlia), en què la dona posarà amb un cartell en el qual s'han d'incloure dades sobre el material i les dimensions del producte. No apareixerà, però, el preu final d'aquesta mamma de carn i ossos perquè, segons explica Papeschi, és un afer "privat" que haurà de negociar amb els compradors finals.
L'artista parla de compradors en plural perquè al llarg de l'exposició hi haurà set còpies diferents de la seva mare, un misteri sobre el qual no vol aprofundir, ja que prefereix mantenir la sorpresa misteri fins a la inauguració de la mostra.
"Totes són la meva mare, són set còpies, sí, però són totes originals. No són actrius, són la meva mare", insisteix Papeschi, que no vol revelar cap secret perquè "seria com demanar-li a un cuiner que et expliqui com fa la seva millor salsa ".
Una vegada que el comprador es decideixi i es completi la venda de la dona, l'artista assegura que els nous propietaris podran fer el que vulguin amb l'adquisició.
"Poden exposar en una fundació o en diversos museus, el que vulguin, com farien amb qualsevol altra obra d'art", refereix Papeschi.
Amb aquesta iniciativa, l'italià no vol denunciar res, sinó portar a la pràctica una idea molt estesa dins del món de l'art, la de ser capaç de vendre qualsevol cosa per aconseguir l'èxit i la fama.
"En aquest món de l'art és molt comú sentir que un seria capaç de vendre a la seva pròpia mare per obtenir l'èxit i molts diners, així que jo he decidit fer-ho realitat", afirma l'artista, que reconeix que amb aquesta acció vol "convertir una metàfora en un fet real".
D'altra banda, Papeschi desitja descobrir la reacció del públic davant la possibilitat de comprar un ésser humà com si es tractés d'una obra d'art. M'interessava el concepte de vendre allò més estimat i sagrat", subratlla l'artista, "encara que avui en dia ja es venen persones però no pas d'una manera tan directa".

A més de la seva mare, Papeschi exhibirà el dissabte altres obres en què ha treballat els darrers dos anys i mig, entre les quals hi haurà algunes de les seves obres més polèmiques, com la de Bart Simpson vestit amb la indumentària del Papa o la del pallasso Ronald McDonald donant la benvinguda a un camp de concentració nazi.
L'artista precisa que el nom de l'exposició, Oops I did it again, és un gest de complicitat a la cançó de Britney Spears i també a l' "enrenou mediàtic" que va provocar l'exposició a Polònia d'alguns collages en què apareixia un cos de dona nua amb el cap de Mickey Mouse al costat d'una esvàstica nazi.
"El que vaig fer llavors, ho he fet de nou. Aquesta és la idea que vull transmetre amb el títol", sentencia.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT