Cinema
Cultura 12/02/2020

El cicle de cinema asiàtic de la Filmoteca posa en valor les pel·lícules sud-coreanes gràcies a 'Paràsits'

Comença el 21 de febrer amb 'Ansisung' ('La gran batalla'), de Kim Kwang-shik

Acn
1 min
Imatge de la primera pel·lícula de Bong Joon-ho, 'Flandersui gae' ('Barking Dogs Never Bite'), de l'any 2000 i que programa la Filmoteca

BarcelonaLa Filmoteca de Catalunya dedica aquest any el cicle de cinema asiàtic a produccions procedents de Corea del Sud, en un moment d'eclosió del cinema d'aquest país gràcies a l'èxit de Paràsits als Oscars. El seu director, Bong Joon-ho, serà un dels protagonistes del cicle, ja que es projectarà el seu primer llargmetratge: Flandersui gae [Gos que lladra no mossega], de l'any 2000, en què el cineasta ja feia una reflexió crítica sobre les diferències de classe amb grans dosis d'humor negre.

El cicle s'inaugurarà divendres 21 de febrer amb el film històric Ansisung [La gran batalla], de Kim Kwang-shik, estrenat l'any 2018. Dimecres 26 es podrà veure un clàssic del cinema coreà d'aire neorealista: Jiokhwa (Flower in hell), del 1958, un film del director Shin Sang-ok centrat en les dures condicions de vida de les prostitutes a la ciutat de Seül durant la postguerra. El divendres 28 s'ha programat la projecció de la pel·lícula de l'any 2003 Bom, yeoreum, gaeul, gyeoul, geurigo, bom [Primavera, estiu, tardor, hivern... i primavera], de Kim Ki-duk, un dels pocs cineastes coreans que han estrenat amb regularitat al país.

Aquest cicle, organitzat amb la col·laboració de la revista digital CineAsia, exhibirà un total de sis títols.

stats