MÚSICA
Cultura 27/06/2013

Aspencat i Pep Laguarda entre els guardonats als Premis Ovidi

Senior i el Cor Brutal, Arthur Caravan i Mara Aranda també van ser reconeguts en l'acte que es va fer ahir a la Societat Coral El Micalet de València

Ara
2 min

BarcelonaLa seu de la Societat Coral El Micalet ha acollit la celebració de la gala de lliurament dels VIII Premis Ovidi, esdeveniment organitzat pel COM (Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià). Dels triomfadors de la nit, cal destacar els dos trofeus aconseguits per Aspencat (arranjaments i àlbum d'electrònica i hip hop, categoria en què guanyaren també l'edició anterior), cosa que els dimensiona al centre de l'efervescent escena actual. Per contra, una de les propostes més sòlides i populars, Orxata, no va obtenir premi en cap de les seves tres nominacions.

El reaparegut Pep Laguarda va recollir el premi al millor àlbum de pop, per 'Plexison impermeable', un treball de culte finalment publicat després d'un increïble lapse de trenta-tres anys des de la seua gravació.

Senior i el Cor Brutal (millor cançó), Arthur Caravan (videoclip) i Mara Aranda (millor disc de folk), són altres dels premiats que acumulen uns quants premis a la seva. Quant al premi al suport a la música en valencià es va distingir la periodista Amàlia Garrigós, emblema d'un activisme radiofònic que va ser reivindicat. "Garrigós ha esdevingut representant visible d'uns professionals injustament bandejats i maltractats, com els agrupats a la plataforma MildeNou (d'afectats per l'ERO a RTVV), que anit transmeté la gala en directe pel canal d'internet 9exili.com", explicava l'organització. L'obsequi –l'estatueta realitzada per Cèsar Amiguet– fou lliurat per un representant de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, que ha col·laborat donant suport econòmic als Premis. Finalment, arribà l'homenatge a Maria del Carme Girau en forma de premi per la contribució a la música en valencià.

PREMIS:

Millor àlbum de cançó d'autor: Pau Miquel Soler, 'L'amor o la guerra'

Millor àlbum de folk: Mara Aranda i Solatge, 'Lo testament'

Millor àlbum de pop: Pep Laguarda, 'Plexison impermeable'

Millor àlbum de rock: Mox Nox, 'Damnatio memoriae'

Millor àlbum d'electrònica i hip-hop: Aspencat, 'Essència'

Millors arranjaments: Aspencat, 'Essència'

Millor lletra: Lluís Vicent, 'En la corda fluixa'

Millor cançó: Senior i el Cor Brutal, 'Càntic als germans de diferents mares'

Millor maqueta: Júlia, 'El mecanoscrit'

Millor disseny: 121dB Lesotho (disseny: Vicent Carbonell i José Martí, fotografies: Andrea Serra i José M. Pedrajas)

Millor videoclip: Arthur Caravan 'Vents' (David Cloquell)

Suport a la música en valencià: Amàlia Garrigós

Contribució a la música en valencià: Maria del Carme Girau

stats