Cultura 11/02/2013

'Argo', de Ben Affleck, gran triomfadora dels premis Bafta

La pel·lícula desbanca 'Lincoln', de Steven Spielberg, que només s'endú el guardó a millor actor per a Daniel Day-Lewis

Acn
1 min
George Clooney i Ben Affleck en el moment d'arribada a l'entrega de premis Bafta, al Royal Opera House de Londres / ACN

Londres'Argo', de Ben Affleck, ha estat coronada com la millor pel·lícula en l'entrega dels premis Bafta que s'ha fet aquest diumenge a Londres. El film, que tracta del rescat d'ostatges nord-americans a l'Iran durant la revolució del 1979, s'ha emportat els premis a millor pel·lícula i a millor director. "Ets genial amb el que fas. Ets intel·ligent i saps el que vols. Però el més important és que estimes el que fas", ha dit George Clooney, un dels productors, a Affleck quan ha recollit el premi al millor film. El llargmetratge d'Affleck s'ha imposat a 'Lincoln', l'altra favorita de les quinieles, que s'ha quedat només amb el premi al millor actor per a Daniel Day-Lewis, que interpreta el paper d'Abraham Lincoln.

'Skyfall' ha estat guardonada com a millor pel·lícula britànica, mentre que el premi a la millor actriu ha estat per a Emmanuelle Riva, a la pel·lícula 'Amour'.

El millor actor secundari ha estat Christoph Waltz, pel seu paper a 'Django desencadenado', mentre que la millor actriu secundària ha estat Anne Hathaway, per la intervenció a 'Les Miserables'.

El premi al millor guió ha estat per a 'Django desencadenado', escrit per Quentin Tarantino, mentre que el millor guió adaptat ha estat per a la pel·lícula 'El lado bueno de las cosas', de la mà de David O. Russell.

La millor pel·lícula de parla no anglesa guardonada ha esta 'Amour', i la millor banda sonora, la de 'Skyfall'. 'Life of Pi' s'ha emportat el premi als efectes especials i fotografia.

stats