Música
Cultura 16/03/2015

La Banda Impossible del Canet Rock 2015 es troba per primer cop al Pla d'en Sala

La banda, que estarà formada pels líders dels grups de rock català dels 90, oferirà un únic concert al festival

Acn
2 min
La Banda Impossible a les antigues taquilles del Canet Rock / JORDI PUJOLAR / ACN

Canet de MarPart dels membres de La Banda Impossible del Canet Rock 2015 s'han trobat aquest dilluns al Pla d'en Sala, localització on se celebrarà el festival, per començar a preparar l'actuació inèdita que oferiran el pròxim 4 de juliol. El grup està format per Natxo Tarrés, Roger Farré i Oriol Farré (Gossos), Jofre Bardagí (Glaucs), Quim Mandado (Sangtraït), Cris Juanico (Ja t'ho diré), Lluís Gavaldà i Joan Reig (Els Pets), Pemi Fortuny i Pemi Rovirosa (Lax'n'Busto) i Eduard Font (Glaus i Sopa de Cabra).

Tot i que el repertori encara no està tancat, el director de la banda, Oriol Farré, assegura que no faltarà cap dels "himnes" del rock català. D'aquí a menys de quatre mesos, el públic podrà gaudir d'un homenatge al rock català dels anys 90, fet a través dels líders de les bandes catalanes més influents d'aquella època reunits a La Banda Impossible. Aquest nou conjunt, creat només per al festival, protagonitzarà un concert únic. "S'escoltaran tots els 'hits'", afirma la directora del festival, Gemma Recoder, que ha acompanyat els artistes a la seva primera visita plegats a l'espai del Canet Rock.

Durant el concert de La Banda Impossible també pujaran a l'escenari artistes com Toni Xuclà, Àlex Rexach, Jimmy Piñol, Joan Cardoner o Martín Rodríguez. Farré treballa amb la idea que diversos artistes defensin una cançó sobre l'escenari, formant duets i trios que defensin cançons de tots ells.

Per a Cris Juanico, líder de la banda ja dissolta Ja t'ho diré, La Banda Impossible és tota una oportunitat de reivindicació, que beu de La Banda Impossible original, sorgida l'any 2000 i que ja integrava músics de la banda actual, com el propi Juanico, Natxo Tarrés o Pemi Fortuny, a més de Dani Nel·lo, de La Banda del Zoco, i les cubanes residents a Barcelona Gema 4. "Fa 15 anys era la reivindicació de la professionalitat dels músics d'una generació i d'espais per poder fer música sense complexes, que encara avui hem de reivindicar", ha afegit Juanico.

stats