Arts plàstiques
Cultura 23/03/2021

L'homenatge als sanitaris de Banksy es ven per 20 milions

Els beneficis del quadre aniran a associacions benèfiques

1 min
'Game Changer' de Banksy

Game changer, l'obra que Banksy va dedicar al personal sanitari, s'ha venut per 16.758.000 lliures (19.422.522 euros) a Christie's aquest dimarts, segons informa Reuters. La venda ha suposat un record mundial per a l'artista britànic. La suma recaptada per l'obra es destinarà a organitzacions sanitàries i benèfiques. El quadre, que mostra un nen jugant amb la nina d'una infermera, va arribar a un hospital de Southampton (Anglaterra) en plena primera onada de la pandèmia. "Gràcies per tot el que esteu fent. Espero que això il·lumini una mica aquest lloc, encara que sigui en blanc i negre", va afegir Banksy en una nota.

La responsable d'art contemporani i de postguerra per Europa de Christie's, Katharine Arnold, ha comentat que Banksy "va capturar perfectament l'essència d'aquest moment" a la seva obra. "Es un artista extraordinari, un baròmetre constant del sentiment nacional", ha afegit. El responsable de l'Hospital Universitari de Southampton, David French, ha remarcat que "aquest increïble regal serà impagable a l'hora de centrar-nos en promocionar i protegir el benestar dels nostres treballadors mentre es recuperen de l'any passat". Des de Christie's han afirmat que el quadre ofereix "una imatge d'esperança." "Representa un tribut personal a aquells que continuen doblegant l'onada de la pandèmia."

L'últim record de Banksy en una subhasta va ser la venda de Devolved Parliament, on es podia veure la Cambra dels Comuns britànica plena de ximpanzés. L'obra va arribar als 9,8 milions de lliures (11,3 milions d'euros) el 2019.

stats