Art
Cultura 04/10/2019

Banksy ven el seu Parlament de primats per 11 milions d'euros

L'artista, conegut per la seva crítica social en ciutats del món, ven el seu llenç més gran

Agències
1 min
Bansky ven el seu parlament de primarts per 11 milions d'euros

LondresL'artista de Bristol, que manté en secret la seva identitat, ha venut aquest dijous una de les seves obres més populars: Devolved Parliament, una obra que representa com els ximpanzés substitueixen els polítics a la cambra del Parlament britànic. L'obra, una gran pintura a l'oli, s'ha venut per 11 milions d'euros, un preu rècord aconseguit en 13 minuts a la subhasta de l'artista urbà britànic segons la casa de subhastes Sotheby's.

L'artista de Bristol ho ha anunciat a través d'Instagram amb un post en què cita el crític d'art australià Robert Hughes: "El preu d'una obra d'art forma part de la seva funció. La seva nova feina és seure a la paret i ser més cara. En lloc de ser una propietat comuna de la humanitat, com ho és un llibre, l'art es converteix en la propietat particular d'algú que s'ho pot permetre", juntament amb el seu propi comentari al post: "Preu rècord per a una pintura de Banksy a la subhasta d'aquesta nit. Vergonya encara no tenir-la".

L'obra es ven prop d'un any després de la sonada venda de Girl with balloon, triturada just després de ser venuda davant la mirada atònita de totes les persones assistents a la subhasta. Abans de la venda de dijous, el rècord de subhasta d'una obra de Banksy era d'1.870.000 dòlars per Keep it spotless, que es va vendre a la casa de subhastes Sotheby's de Nova York el 2008.

El Devolved Parliament té una mesura de 4 metres d'alçada i 13 metres d'amplada, i és el seu llenç més gran.

stats