Disseny
Cultura 01/06/2011

El Barcelona Design Festival vol convertir la ciutat en capital del disseny

La iniciativa unifica el FADFest, que proposen una cinquantena d'activitats per apropar el disseny a la ciutadania, i la BCN Design Week, dedicada als professionals del disseny

Redacció
1 min

BarcelonaEl 28 de juny obrirà les portes el Barcelona Design Festival, l'esdeveniment nascut de la col·laboració entre el FAD i el Barcelona Centre de Disseny per convertir la ciutat en capital internacional del disseny i apropar la disciplina a la ciutadania.

Un dels epicentres del festival serà la primera edició del FADfest. Del 28 de juny al 15 de juliol, el FAD organitzarà un seguit d'activitats al voltant dels premis que atorga anualment, per reconèixer els millors projectes d'arquitectura, disseny gràfic i comunicació, disseny industrial, moda, art i artesania.

A l'exposició 'FADExpo. El millor disseny de l'any', es mostraran les obres premiades; també hi haurà taules rodones i conferències, amb especialistes com Nani Marquina, Rafael Argullol o Deyan Sudjic, director del Design Museum de Londres.

Una altra de les propostes destacades és l'ArquinBus, que fa una ruta per les icones arquitectòniques de la ciutat o les portes obertes als estudis dels dissenyadors. El Summer BCN Design Tour permetrà recórrer els espais urbans, edificis, restaurants, botigues i galeries amb més interès de la ciutat a través de sistemes com l'iPhone, Android i BlackBerry. La desfilada de moda i el showroom dels dissenyadors de moda emergents serà una de les activitats que clausurarà el FADFest.

L'altre focus d'interès serà la BCN Design Week, del 17 al 21 d'octubre. La sisena edició de la trobada professional vol subratllar el paper del disseny com a part fonamental de la estratègia d'innovació de les empreses i el valor de Barcelona com a capital del disseny, a l'alçada dels centres de referència d'Oslo, Londres i Milà.

stats