Literatura
Cultura 17/03/2011

Barcelona Poesia 2011 reivindicarà els Jocs Florals

El festival posarà l'accent en les arrels medievals dels Jocs, que incorporaran un nou jurat format per gent de procedències diverses

Efe
1 min

BarcelonaEl festival Barcelona Poesia 2011, que se celebrarà de l'11 al 17 de maig, vol donar un impuls als Jocs Florals, un dels premis de poesia més antics d'Europa.

Enguany els premis comptaran amb un nou jurat, segons han explicat els comissaris del festival, Eduard Escoffet i Martí Sales, que estarà format per l'escriptora Vinyet Panyella, el poeta Vicent Altaió, el poeta i editor Jordi Cornudella, Guillem Gisbert, membre dels Manel, i el periodista mallorquí Pere Antoni Pons.

Sales ha assenyalat que es posarà l'accent en les arrels medievals dels Jocs Florals, creats el 1323, i que el nou jurat amb gent de procedències diverses té com a objectiu "tancar la visió unívoca de l'endogàmia dels poetes". Escoffet ha destacat que el ventall del festival és ampli i es vol fer arribar a diferents públics, ja que es presentaran "des de les propostes més formals a les més transgressores".

La inauguració del festival l'11 de maig tindrà lloc al Palau de la Música i inclourà des de reflexions a experimentacions sonores. Els Cabo San Roque aportaran l'Orquestra Mecànica i Ana Rovira s'encarregarà de la il·luminació.

Una de les novetats de Barcelona Poesia és la participació de les llibreries La Central, Laie i Documenta, que lliuraran l'Anuari Poètic. També participaran al festival la Fundació Miró, La Pedrera i el Teatre Lliure, i personalitats com Jerome Rothenberg, Pamela Z i Luis Alberto de Cuenca, Kirmen Uribe, Valentí Puig, Luis García Montero o Carles Hac Mor.

stats