CINEMA
Cultura 09/01/2013

Bardem i els films 'Lincoln' i 'Los miserables' aspiren als premis Bafta

Daniel Day-Lewis, Ben Affleck, Helen Mirren, Emmanuelle Riva i Jessica Chastain també figuren a la llista de candidats anunciada per l'Acadèmia Britànica de Cinema

Efe
2 min
Bardem ja té estrella  al Passeig de la Fama

LondresL'actor Javier Bardem i les pel·lícules 'Lincoln' i 'Los miserables' aspiren als premis de cinema Bafta, considerats els Oscars britànics, que seran lliurats el pròxim 10 de febrer a la Royal Opera House de Londres. L'Acadèmia Britànica de Cinema ha anunciat la llista dels candidats a aquests prestigiosos guardons, entre els quals figuren, a més de Bardem, actors com Daniel Day-Lewis, Ben Affleck, Helen Mirren, Emmanuelle Riva i Judy Dench.

'Lincoln', una cinta sobre la vida del president dels EUA Abraham Lincoln, encapçala la llista amb més candidatures, 10, seguida de 'Los miserables', amb 9, i 'La vida de Pi', també amb 9.

Bardem ha estat seleccionat en la categoria de millor actor secundari pel seu paper del malvat Raoul Silva en l'última pel·lícula de James Bond, 'Skyfall', i competeix amb Alan Arkin ('Argo'), Christopher Waltz ('Django desencadenat'), Philip Seymour Hoffman ('The Master') i Tommy Lee Jones ('Lincoln').

A més de 'Lincoln' i 'Los miserables', aspiren a un premi Bafta com a millor pel·lícula 'Argo', 'La vida de Pi' i 'La noche más oscura'. Com a millor actor són candidats Daniel Day Lewis ('Lincoln'), Hugh Jackman ('Los Miserables'), Ben Affleck ('Argo'), Bradley Cooper ('El lado bueno de las cosas') i Joaquin Phoenix ('The Master'). L'actriu britànica Helen Mirren ha estat seleccionada com a candidata a millor actriu pel seu paper d'Alma Hitchock, dona del cineasta Alfred Hitchcock, a la pel·lícula 'Hitchcock'.

Al costat de Mirren aspiren a una estatueta Emmanuelle Riva ('Amour'), Jennifer Lawrence ('El lado bueno de las cosas'), Jessica Chastain ('La noche más oscura') i Marion Cotillard ('De óxido y hueso'). Com millor director figuren Quentin Tarantino ('Django desencadenado'), Michael Haneke ('Amour'), Ben Affleck ('Argo'), Ang Lee ('La vida de Pi') i Kathryn Bigelow ('La noche más oscura').

En la categoria de millor pel·lícula en llengua no anglesa han estat seleccionades 'Amour', una coproducció entre Àustria, França i Alemanya; la noruega 'Headhunters'; la danesa 'The Hunt'; 'Rust and Bone', coproducció entre França i Bèlgica, i la francesa 'Intocable'.

stats