Música
Cultura 22/12/2014

El Barnasants reivindica Ovidi Montllor en el vintè aniversari de la seva mort

Toti Soler inaugurarà el festival el 24 de gener amb un espectacle dedicat al cantautor valencià titulat 'L'Ovidi, poema sense acabar'

Efe
2 min
El cantautor Ovidi Montllor

Barcelona"Ser el gran referent de la cançó d'autor de la cultura comuna dels Països Catalans". Aquest és l'objectiu del creador i fundador del Festival Barnasants, Pere Camps. En aquesta edició, en què el festival compleix vint anys, el certamen reivindicarà la figura d'Ovidi Montllor, de qui també es commemora el vintè aniversari de la seva mort, amb més d'un centenar de concerts entre gener i abril de l'any vinent. El primer concert serà a Terrassa el 24 de gener, en un espectacle creat pel guitarrista Toti Soler titulat 'L'Ovidi, poema sense acabar', interpretat per l'actor Joan Massotkleiner i la veu de Gemma Humet.

Pere Camps, fundador i director de l'esdeveniment, ha presentat aquest dilluns les principals línies d'aquesta trobada musical, acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el tinent d'alcalde de cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana. El director del festival ha destacat la implicació dels participants, que s'"han abocat" a la dinamització del festival, amb un cartell que conclourà el el 14 d'abril amb l'espectacle 'El(s) poeta de l'Ovidi', amb Mercedes Sampietro, Eduard Iniesta i Llúcia Vives. A més, ha fet autocrítica per "no haver estat capaços de plantar cara de veritat a una mesura com el 21% d'IVA, de clara represàlia política" i ha demanat a Mascarell que els pressupostos en cultura siguin "claus".

La recta final del festival se celebrarà a València, on tindran lloc diferents propostes relacionades amb Montllor, amb la presentació del llibre 'L'Ovidi poeta', un recital de Kiko Veneno i la presentació de l'espectacle 'Ovidi Simfònic' al teatre Calderón. A més, Arturo Gaya, cantant de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, recordarà al febrer el cantautor a l'auditori Barrades de l'Hospitalet. En coproducció amb el centre Tradicionàrius, el 20 de febrer es presentarà un acte amb les veus més conegudes del folk català, sota la direcció de Pau Figueres i Tóbal Render.

Altres noms que seran presents en els quatre mesos de durada del festival són Maria de Medeiros, Paco Ibáñez, Kiko Veneno, Ismael Serrano, Javier Krahe, Pedro Guerra, i els catalans Anna Roig, Adrià Puntí, Marc Parrot, Quico Pi de la Serra, Cesk Freixas, Marina Rossell, El Niño de la Hipoteca, Sanjosex, Sílvia Comes, Joan Dausà, Roger Mas, Maria del Mar Bonet amb Amancio Prada, Gerard Quintana, Joan Amèric, Dani Flaco i Pau Alabajos.

stats