MÚSICA
Cultura 13/04/2012

El BarnaSants es trasllada a Montevideo

La I Mostra de Cultura Catalana arribarà per primera vegada a l'Uruguai del 22 d'abril al 13 de maig

Acn
1 min
Una quinzena d'artistes viatjaran a l'Uruguai en motiu de la cloenda de la dissetena edició del Festival BarnaSants / ACN, Anna Veciana

BARCELONALa clausura del BarnaSants d'enguany la protagonitzen els cantautors Joan Isaac, Pi de la Serra, Roger Mas, Feliu Ventura, Pau Alabajos, Joan Amèric, Mazoni, El Niño de la Hipoteca, Guillamino, Cris Juanico i Dani Flaco, que actuaran a diferents sales i teatres de Montevideo. Aquesta serà la clausura del BarnaSants i l'inici d'una bienal que emparenta els dos països, Catalunya i l'Uruguai.

A part dels 15 concerts d'artistes catalans a Montevideo, també hi haurà l'homenatge al poeta Mario Benedetti, 'BarnaSants canta a Benedetti', amb Daniel Drexler, Samantha Navarro, Ana Prada, Rossana Taddei i Diego Kuropatwa, i els catalans Enric Hernàez i Joan Isaac, en què els artistes es combinaran en quatre ocasions diferents. També Daniel Viglietti presentarà el seu particular homenatge al poeta en un concert especial.

La biennal Catalunya - Uruguai neix amb l'objectiu d'establir un lligam permanent entre ambdós països que serveixi d'entrada per a la indústria cultural catalana al sud d'Amèrica (Uruguai, Brasil i Argentina) i per a la uruguaiana a Catalunya, Espanya i Europa. "La idea és fer d'Uruguai la base perquè la cultura catalana s'expandeixi a Llatinoamericà", ha dit Pere Camps, director del festival barceloní.

stats