ART
Cultura 22/05/2012

Subhasten una fotografia dels Beatles creuant Abbey Road en sentit contrari al de la portada del seu disc

La galeria Bloomsbury ha venut la imatge d'Iain Macmillan del quartet de Liverpool per 24.135 euros

Ara
1 min
Fotografia d'Els Beatles d'Iaim Macmillan / Bloomsbury Auctions

BarcelonaUna fotografia que mostra els Beatles creuant el pas de vianants d'Abbey Road en sentit contrari al de la portada del famós àlbum de 1969 s'ha venut aquest dimarts per 24.135 euros en una subhasta a Londres.

Un portaveu de la casa londinenca Bloomsbury no ha volgut donar detalls de qui ha sigut el comprador ni de com s'ha fet la venda al·legant "qüestions de confidencialitat".

En la versió venuda, fotografia d'Iain Macmillan, John Lennon porta un vestit blanc i sabates, i lidera el grup de dreta a esquerra. Hi ha altres diferències que temptaran els fans dels Beatles, en particular el calçat de Paul McCartney. En el disc va descalç, però en aquesta foto porta sandàlies gruixudes. El cigarret de la versió de l'àlbum no hi surt o està ocult.

La fotografia va ser un dels poques que van ser preses fora dels estudis Abbey Road, al nord-oest de Londres. Sara Wheeler, de les subhastes de Bloomsbury, a Londres, ha dit: "Macmillan va tenir 10 minuts per fer la filmació i va fer sis fotografies dels Beatles a peu cap enrere i cap endavant a través del pas zebra. Estava de peu en una escala per fer les fotos", i ha afegit que "la foto s'ha considerat una icona de la dècada de 1960. Crec que la raó per la qual es va fer tan popular és la seva simplicitat".

stats