Literatura
Cultura 27/05/2014

Bellprat: de poblet de 100 habitants a 'Vila del Llibre' per dos dies

Aquest cap de setmana seran al municipi de l'Anoia escriptors com Jordi Llavina, Pilar Rahola i la il·lustradora Roser Capdevila

Ara / Efe
2 min

BarcelonaEl petit poble de Bellprat (Anoia) no arriba al centenar d'habitants, però això no és obstacle perquè any rere any es converteixi en una llibreria d'enormes dimensions, encara que només sigui per un cap de setmana. Aquest dissabte i aquest diumenge hi arriba la setena edició de 'Bellprat Vila del Llibre', que comptarà amb l'assistència d'escriptors com Jordi Llavina, la il·lustradora Roser Capdevila o la periodista Pilar Rahola.

Bellprat, que va emprendre la iniciativa l'any 2008, és la primera 'Vila del Llibre' de Catalunya, un concepte nascut al Regne Unit, i que suposa transformar per unes hores les cases dels veïns en llibreries "amb encant", mentre als carrers, editorials independents i especialitzades donen a conèixer les seves novetats. L'any passat va atreure unes 2.000 persones.

Com ja és tradicional, la iniciativa es complementa amb una agenda d'activitats culturals com presentacions de llibres, col·loquis, exposicions, teatre, espectacles de música o la IV Trobada d'Intercanvi de Col·leccionistes de Punt de Llibre. La periodista Pilar Rahola presentarà la seva novel·la 'El carrer de l'Embut', mentre que Lancy Dodem, primer nen apadrinat per la Fundació Vicenç Ferrer, se centrarà en 'El meu viatge al nord', on relata les anècdotes del trasllat des de la seva Índia natal a Barcelona després de la mort dels seus pares.

El director del Centre de Recerques i Estudis Catalans, Joan Becat, comentarà 'La Independència de Catalunya. Quin futur', i l'escriptora Imma Cabré, Premi Gregal de Novel·la Històrica 2013 per 'Els senyors del poder', parlarà sobre Natividad Yarza, la protagonista de l'obra i primera alcaldessa de Catalunya, precisament de Bellprat.

Jordi Llavina, comissari de l'Any Vinyoli, tractarà sobre aquest escriptor barceloní, del qual es commemora el centenari del seu naixement, i la il·lustradora i autora de 'Les Tres Bessones', Roser Capdevila, juntament amb Cristina Losantos i Joan Romaní 'Scaramuix', parlarà amb els més petits dels seus personatges i històries.

La presidenta de l'Institut Català de la Dona, Montse Gatell, pronunciarà una conferència sobre el paper de les dones a les escoles de la República, i hi haurà contacontes sobre com viu una néta l'alzheimer de la seva àvia o com una mare amb nens petits supera un càncer.

D'altres autors que seran al municipi són Bel Olid, Xavier Febrés, Francesc Pascual o Teresa Julià. El programa complet i el mapa d'activitats es pot consultar aquí.

stats