Arquitectura
Cultura 01/02/2012

'Vogadors', de Jordi Badia i Félix Arranz, representarà Catalunya i les Illes a la Biennal d'Arquitectura de Venècia

La 13ena edició de la trobada es farà del 29 d'agost al 25 de novembre, comissariada per David Chipperfield

Acn
1 min
El director de l'IRL, Vicenç Villatoro; els arquitectes Jordi Badia i Félix Arranz, autors del projecte guanyador, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el director adjunt de l'Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, i el president del jurat, Jordi Garcés.

BarcelonaEl projecte Vogadors, de Jordi Badia i Félix Arranz, representarà per primera vegada Catalunya i les Illes Balears a la Biennal d'Arquitectura de Venècia, que se celebrarà del 29 d'agost al 25 de novembre d'enguany sota el comissariat general de David Chipperfield.

Vogadors/Architectural rowers recull la tesi que diu que, a les dues parts del Mediterrani, existeix una arquitectura austera, basada en el respecte a l'entorn i els usuaris. Per explicar aquesta idea, Jordi Badia i Félix Arranz empraran vuit obres arquitectòniques ja existents, tant d'obra pública com privada, però amb un "pes inevitable" de l'habitatge, de despatxos catalans i balears. A partir d'aquestes obres, l'objectiu és mostrar que aquesta arquitectura no és una resposta automàtica a la crisi actual, sinó una tendència cultural i estètica que entronca amb la tradició intel·lectual, tècnica i social de l'arquitectura catalana i balear.

Badia i Arranz dedicaran una part de l'exposició a mostrar la connexió d'aquesta arquitectura amb les tendències internacionals que ja advertien els excessos d'alguns tipus d'arquitectures dels darrers anys, i que ara han estat reconegudes a la sensibilitat contemporània fruit de l'actual crisi econòmica i ecològica.

stats