ART
Cultura 17/04/2012

La Biennal d'Art Contemporani Català aposta per l'art jove

Nou joves artistes de diferents disciplines participaran en la 18a edició del festival que arrenca aquest dijous a Sant Cugat

Efe / Acn
1 min
El crític d'art Àlex Mitrani, el director de la Biennal Josep Canals, la presidenta d'Òmnium Muriel Casals i el director del Museu de Sant Cugat Lluís Campins / ACN, Margalida Amengual

BARCELONANou joves artistes de diferents disciplines, que abracen des del vídeo i la performance al dibuix, participaran en la XVIII Biennal d'Art Contemporani d'Art Contemporani Català, que s'inaugurarà el dia 19 a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

De les 115 propostes rebudes, el jurat ha escollit les aportacions plàstiques de Lúa Coderch, Loretta Firmani, Ayuko Hoshino, Laura López Balza, Clàudia Pagès Rabal, Francesc Ruiz Abad, Joan Saló Armengol, Sergi Serra Mir i Mireia Terrado Lozano. Tots ells viuen i treballen a Catalunya i les seves propostes són molt diferents, però a totes hi ha investigació i experimentació relacionada amb el llenguatge visual i la cultura de la imatge.

Josep Canals ha subratllat l'"entusiasme" d'aquests joves i ha demanat que se'ls ajud: "És art jove contra la crisi. Si no ho creiem en ells, aquest país no té cap futur", ha assegurat. Després d'estar a Sant Cugat fins al mes de juny vinent, la Biennal recorrerà Cambrils, Lleida, Tortosa, Cadaqués, Reus, Rubí, Olesa de Montserrat, Tarragona, Les Borges Blanques, Mollet del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

stats