Música
Cultura 26/08/2016

Britney Spears publica el seu novè disc, 'Glory'

La cantant nord-americana busca l'enèsim ressorgiment de la seva carrera

Ara
2 min

BarcelonaAquest divendres s'ha publicat 'Glory', el nou disc de Britney Spears, novè en la carrera d'una de les dives del pop més importants del segle. La cantant de Mississipí, amb pràcticament 100 milions de discos venuts a l'esquena, ja va entrar al número u de descàrregues d'iTunes al mes de juliol, quan va presentar el primer avançament d'aquest nou elapé, 'Make me…', en què la diva col·labora amb G-Eazy. Poc després, el dia 3 d'agost, ja es podia escoltar una segona cançó de l'àlbum que finalment ha vist la llum avui.

Spears, que ja sembla que juga en una lliga inferior respecte a companyes de generació com Rihanna o Beyoncé, intenta fer ressorgir la seva carrera després del fracàs del disc anterior, 'Britney Jean', que ha acabat sent el menys venut de la seva trajectòria. En els últims temps, l'anomenada Princesa del Pop ha fet de jurat de la versió nord-americana de Factor X i s'ha instal·lat a Las Vegas, on actua regularment al casino Planet Hollywood.

Per gravar 'Glory', Spears ha comptat amb els productors Justin Tranter, Julia Michaels, Burns, Cashmere Cat, Mattman & Robin, Jason Evigan i Oak. Les dotze cançons que conformen el disc ja es poden escoltar a les plataformes habituals de 'streaming'. Per promocionar la sortida de l'àlbum, la solista va aparèixer ahir al popular programa de James Corden, 'Carpool karaoke', on fa unes setmanes havia participat la primera dama dels Estats Units, Michelle Obama. A més, ha confirmat la seva presència, per primera vegada en quasi una dècada, a l'escenari dels premis MTV.

Britney Spears, que va publicar el seu primer single ('Baby, one more time') l'any 1999, acumula sis àlbums que van entrar directes al número u de la llista Billboard i ha estat nominada a vuit Grammy, premi que va endur-se el 2005 per la cançó 'Toxic'.

stats