Equipaments culturals
Cultura 27/05/2020

Els CaixaForum reobriran l’1 de juny

Els vuit centres de la Fundació La Caixa reprendran l'activitat de manera coordinada

Xavier Cervantes
2 min
Tasques de neteja al  CaixaForum, preparant la reobertura de l'1 de juny.

BarcelonaEls CaixaForum reobriran l'1 de juny. Tal com havia anunciat la Fundació La Caixa, els CaixaForum de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Madrid, Saragossa, Sevilla i Palma tornara a l’activitat de manera coordinada, amb un terç de l'aforament i "seguint tots els protocols que garanteixen la seguretat sanitària" i reforçant les tasques de neteja i desinfecció".

A les sales, tancades des del 14 de març a conseqüència de la crisi sanitària, s’hi reforçarà la presència d’educadors en determinades franges horàries per orientar els visitants i resoldre els dubtes. Per accedir a les sales d’exposició serà obligatori l’ús de màscares i de dispositius de gel hidroalcohòlic, que se situaran a l’entrada dels centres. Els visitants podran accedir al centre de manera individual o per grup familiar, mantenint sempre una distància de seguretat de dos metres. No funcionaran els serveis de consigna, guarda-roba, cafeteria, botiga i audioguies. Tampoc no hi haurà visites guiades, ni les activitats programades abans de la crisi del coronavirus.

Els CaixaForum de Lleida i Girona obriran estrenant noves exposicions: Construint nous mons. Les avantguardes històriques a la col·lecció de l’IVAM, 1914-1945, a Lleida, i Apollo 11. L’arribada de l’home a la Lluna, a Girona.

Segons la directora general adjunta de la fundació, Elisa Durán, "aquest esforç per posar de nou en marxa tots els centres culturals respon a la voluntat d’oferir a la ciutadania, després d’aquesta dura etapa, espais per recuperar el pols cultural i el benestar personal". També reobriran l'1 de juny els Jardins de Cap Roig.

Pel que fa al CosmoCaixa, la reobertura es farà quan Barcelona entri en la fase 2 del desconfinament, atesa la complexitat que comporta l'automatització dels interactius perquè el públic no els hagi de tocar. "Posarem molts més educadors i molt més personal per controlar com es comporta el públic, i serem molt ràpids i flexibles per anar reconstruint tots els aspectes que calgui reconstruir. Posarem tot el que calgui per tenir seguretat, confortabilitat i qualitat de l'exposició", explicava Durán a l'ARA.

stats