Canet Rock se celebrarà amb 22.000 persones, test d'antígens i mascaretes

El festival tindrà lloc el 3 de juliol amb el cartell que estava previst, però l'entrada valdrà 7 euros més

2 min
Sidone al Canet Rock en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl Canet Rock ha anunciat que se celebrarà al Pla d'en Sala el 3 de juliol amb 22.000 persones. No hi haurà distàncies de seguretat, però sí mascaretes i proves d'antígens obligatòries. Serà el pas següent dels estudis observacionals que es van fer a la Sala Apolo per a 500 persones al mes de desembre i el que van organitzar els Festivals per la Cultura Segura al Palau Sant Jordi per a 5.000 persones al març. Comptaran amb la supervisió de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i, segons els organitzadors, ho faran seguint les directrius de la conselleria de Salut i el Procicat. Hi haurà control epidemiològic posterior del públic. En paraules del doctor Bonaventura Clotet: "Avalem l'estratègia que se seguirà en el concert del Cruïlla, el Canet Rock i el Vida Festival, que incorporaran les estratègies per descartar les persones que puguin ser portadores del virus amb tests ràpids i permetran donar tota la seguretat que els que participin als concerts podran gaudir amb tranquil·litat de la música i les relacions que comporten". El doctor diu que cal "normalitzar la vida social com més aviat millor".

Per entrar al Canet Rock, els assistents hauran de certificar que han donat negatiu amb un test d’antígens que s’hauran de fer el mateix dia en punts instal·lats per l’organització del festival. A l’accés es repartirà una mascareta FFP2 que, un cop dins, s'haurà de portar sempre posada tret de la zona de restauració. Durant tots els concerts es podrà ballar i cantar sense mantenir distància de seguretat. Aquest desplegament –personal de control, espais diferenciats, 22.000 tests en un únic dia– incrementarà els costos del festival, que en repercutirà 7 euros al públic. Als que ja van comprar l'entrada també se'ls sumaran els 7 euros o bé se'ls retornarà l'entrada. El preu final és de 47 euros.

El cartell es manté com es va anunciar el juliol passat: Stay Homas, Zoo, Suu, Oques Grasses, Doctor Prats, Roba Estesa, Lildami, Ciudad Jara, Itaca Band, Miki Núñez.

Com funcionaran els festivals d'estiu?

Que els festivals massius d'estiu que no s'han cancel·lat (Vida, Cruïlla, Canet Rock) siguin cadascun una prova pilot o un estudi observacional era una possibilitat que ja apuntava Jordi Herreruela, director del Cruïlla, després dels resultats del Palau Sant Jordi, que van obrir la porta als concerts multitudinaris sense distància. El Vida, de fet, ja va anunciar que se celebraria durant tres dies amb supervisió científica i sense distàncies, però no van especificar ni aforaments ni les mesures de seguretat ni el preu. És el mateix que va avançar el Cruïlla, que té previstos tres dies de festival amb un aforament de 25.000 persones per dia, de manera que els costos encara són superiors. Caldrà veure com es repercuteix tot això a les entrades i quin tipus de testos d'antígens es fan (si s'han de fer cada dia i si els fa el festival o bé es poden fer en una farmàcia, com en el cas del concert de Manel a La Mirona aquest divendres, que s'han de fer testos en les farmàcies habilitades per 8,5 euros).

stats