MÚSICA
Cultura 25/05/2015

El Canet Rock homenatja els clàssics del rock català dels 90

El festival també acollirà un espectacle de la Dharma i Comediants

Xavier Cervantes
2 min
Gemma Recoder i Josep Maria Mainat envoltats d’alguns dels artistes que participaran al Canet Rock 2015.

BarcelonaAplegar els grups més populars del pop català va ser un dels objectius del Canet Rock 2014. Un any després, el festival, que inclou una quinzena d’actuacions, vol oferir també “coses que només succeeixin al Canet Rock”. Així ho va explicar dilluns Josep Maria Mainat, que es va definir com a “director espiritual” del festival tot i que va recordar que ell no forma part de l’organització. La singularitat de l’edició, que se celebrarà -novament al Pla d’en Sala- el 4 de juliol, es concreta sobretot amb dues cites amb la nostàlgia: un espectacle de la Companyia Elèctrica Dharma amb Comediants que commemorarà el 40è aniversari del primer Canet Rock i un concert de La Banda Impossible, una formació que homenatjarà el rock català dels anys 90.

“Farem un homenatge a tots els que van fer que cantar en català i fer rock’n’roll fos normal”, diu Oriol Farré, guitarrista dels Gossos i director d’aquesta Banda Impossible que completen el bateria Joan Reig (Els Pets), el guitarrista Pemi Rovirosa (Lax’n’Busto), el baixista Roger Farré (Gossos) i el teclista Eduard Font (Glaucs). Ells seran la base instrumental d’un grup que tindrà com a convidats, entre d’altres, Lluís Gavaldà (Els Pets), Quim Mandado (Sangtraït), Cris Juanico (Ja T’ho Diré), Jofre Bardagí (Glaucs) i Pemi Fortuny, que tornarà a pujar a un escenari nou anys després de deixar els Lax’n’Busto. El repertori seran clàssics del rock català i, segons Farré, no hi faltarà “l’esperit reivindicatiu” que va dur a crear una primera Banda Impossible per a un espectacle que es va fer a la Sala l’Espai de Barcelona l’any 2000. També tindrà un caràcter especial el concert de Sanjosex, perquè aplegarà amics del músic bisbalenc com ara Quico Pi de la Serra, Guillamino, Jaume Pla (Mazoni), Bikimel i Carles Belda.

Aquest serà l'horari del 4 de juliol:

16:00h Pablo and The Appleheads

16:45h Lausana

17:10h Bikimel

17:35h Cris Juanico

18:10h Projecte Mut

18:45h Joana Serrat

19:25h Sanjosex entre amics

20:15h La iaia

21:10h Els Amics de les Arts

21:55h Companyia Elèctrica Dharma i Comediats

22:55h La Banda Impossible

00:25h Els Catarres

01:40h La Pegatina

02:55h Lax'n'Busto

03:55h Oques Grasses

04:50h Txarango

Millores en els serveis

Respecte a l’edició del 2014, repetiran Els Amics de les Arts, que interpretaran les cançons que demani el públic a través de les xarxes socials, i Txarango. El cartell es completa amb La Iaia, Lax’n’Busto, Oques Grasses, Bikimel, Cris Juanico, Joana Serrat, Projecte Mut, Els Catarres, La Pegatina i el guanyador d’un concurs de bandes novelles. Un dels propòsits de l’organització és evitar els problemes logístics de l’any passat. “Us assegurem que no fallarem”, va dir ahir la directora del festival, Gemma Recoder. Entre les mesures que aplicaran hi ha augmentar un 30% el nombre de lavabos i separar la venda de tiquets de les barres de begudes i de la zona gastronòmica perquè no hi hagi cues. També estan negociant amb una empresa de telefonia per garantir la cobertura. A més, aquest any l’escenari serà més gran i s’intentarà que no es perdi temps entre actuacions. Les entrades del Canet Rock 2015 es poden comprar per 32 euros fins a l’1 de març, i per 35 a partir del 2 de març.

stats