Agenda cultural

Primer cap de setmana desconfinat: 10 propostes culturals per gaudir-lo

L'exposició de Mary Ellen Mark i els concerts de Manel, cinema, dansa i molt més

2 min
Raquel Ferri i Ruben de Eguía interpreten La Venus de les pells.

Primer cap de setmana en què les bombolles familiars es poden moure de comarca. Entre els plans fora de ciutat, també es podrà gaudir de les últimes funcions del Dansa Metropolitana i l'estrena del Festival Lumínic. Aquí teniu 10 plans per a aquest cap de setmana, que pot acabar diumenge amb la gala dels premis Gaudí, que té aquestes pel·lícules nominades.

1. 'La venus de les pells' al Teatre Akadèmia

Guido Torlonia dirigeix l'obra de David Ives, adaptació de la novel·la de Leopold von Sacher-Masoch, el clàssic d'on va néixer el concepte de masoquisme. Rubén de Eguía i Raquel Ferri es posen en la pell dels seus protagonistes.

Fins a l'11 d'abril al Teatre Akadèmia.

2. Arrenca el Lumínic

El Festival de fotografia de Sant Cugat del Vallès arriba aquesta setmana carregat de propostes. Aquesta edició compta amb 23 mostres repartides entre la ciutat vallesana i Barcelona, on es podrà veure l’obra de Roger Ballen, Xavier Miserachs i Bego Antón

Fins al 2 de maig

3. 'Una exposició de debò' a la Fabra i Coats

Martí Anson presenta el seu últim projecte al centre d'art contemporani. La mostra, en transformació constant, permet la intervenció dels visitants i els convida a tornar-hi per poder veure la seva evolució.

Fins al 23 de maig.

4. 'El agente topo'

Maite Aberdi presenta El agente topo, un documental nominat a l'Oscar al millor film internacional. La història segueix Sergio, un ancià infiltrat en una residència de gent gran per investigar un possible cas de maltractament.

A partir del 19 de març.

5. Paco Mir presenta 'La ópera de cuatro notas'

La ópera de cuatro notas, del compositor Tom Johnson, arriba al Teatre de Sarrià. L'espectacle, adaptat i dirigit per Paco Mir, forma part de la setena temporada de l'OCB-AOS.

Dissabte i diumenge al Teatre de Sarrià.

6. Manel a Girona

Després de presentar L’amant malalta, un nou single sobre l’inici de la pandèmia, el quartet barceloní passa per L’Auditori de Girona aquest cap de setmana per continuar una gira interrompuda per la pandèmia. 

El 19 i 20 a L’Auditori de Girona.

7. 'El Mètode Grönholm' a Manresa

La coneguda obra de Jordi Galceran passa per Manresa aquest cap de setmana, sota la direcció de Sergie Belbel i amb interpretacions de David Verdaguer, Mar Ulldemolins, Marc Rodríguez i Enric Cambray.

Al Teatre Kursaal aquest dissabte.

8. El Ballet de Lorraine al Mercat

Petter Jacobsson i el Ballet de Lorraine porten tres peces de l'emblemàtic coreògraf Merce Cunningham al Mercat de les Flors: For four walls, Rain forest i Sounddance.

De divendres a diumenge.

9. 'Our garden needs flowers' a l’Hospitalet

Aquesta mostra recull l'obra de 50 artistes, consagrats i nous valors, amb l'estudi al Districte Cultural de l'Hospitalet. Les seves propostes, distribuïdes per línies temàtiques, es podran veure a la Tecla Sala.

Fins al 18 de juliol.

10. La mirada de Mary Ellen Mark a Foto Colectania

L'obra de la fotògrafa nord-americana passa per la Fundació Foto Colectania. L'exposició documenta la vida de dones en diferents situacions a través de fotografies i pel·lícules.

Fins al 31 de juliol.

stats