MÚSICA
Cultura 03/06/2011

Carles Santos substitueix Steve Reich en el concert inaugural del Sónar

El compositor nord-americà no podrà participar en els concerts previstos aquest juny a Barcelona i Madrid per problemes de salut

Redacció
1 min
Steve Reich

BarcelonaSteve Reich no podrà participar en els concerts previstos aquest juny a Barcelona i Madrid per problemes de salut, però el concert inaugural del Sónar 2011, el 16 de juny a L’Auditori, manté el programa previst i incorpora Carles Santos, que assumirà les parts al piano que havia d’interpretar el compositor nord-americà.

Un comunicat emès avui per l’agència de Steve Reich a Nova York informa que el compositor nord-americà es veurà obligat a fer repòs per prescripció mèdica durant les properes setmanes, segons informen Sónar i L'Auditori. Això li impedirà viatjar a Espanya per participar en els dos concerts programats: el 14 de juny a l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, com a cloenda del cicle SERIES 20/21, del Centro Nacional de Difusión Musical, i el 16 de juny a L'Auditori, en el marc del festival Sónar 2011. El concert a Madrid s'ha cancel·lat.

El compositor i pianista Carles Santos, un dels artistes amb més reputació de la música contemporània espanyola, substituirà Steve Reich en les parts al piano que havia d’interpretar el compositor. Carles Santos s’uneix a l’orquestra bcn216 i al conjunt vocal Synergy Vocals, que havien d'acompanyar Reich, i el repertori previst per al concert inaugural de Sónar 2011 a L'Auditori de Barcelona es manté intacte. Les dues obres programades, Double Sextet i Music for 18 Musicians, s'interpretaran íntegrament sense canvis.

L'Auditori i l'organització del festival Sónar han convidat Carles Santos a unir-se al projecte. Santos ha confirmat de forma immediata la seva participació com a particular homenatge a Steve Reich, un dels seus compositors més admirats i l'obra del qual ja ha interpretat en part en ocasions anteriors.

stats