Premi literari
Cultura 22/08/2011

L'escriptor Carlos Fuentes rebrà el premi Formentor de les lletres 2011

L'entrega del guardó, dotat amb 50.000 €, es farà dissabte, 27 d'agost, als jardins de l'Hotel Barceló del cap mallorquí de Formentor

Redacció
1 min

BarcelonaCarlos Fuentes (Panamà, 1928), considerat un dels grans autors de la novel·lística moderna en castellà, rebrà aquest cap de setmana el premi Formentor de les lletres, que aquest any celebra el primer mig segle de vida. Va ser impulsat durant els anys 60 per figures com Carlos Barral i Camilo José Cela, que van voler convertir el certamen en un referent per a l'avantguarda de l'edició europea, i en un fòrum literari de prestigi. En aquest esdeveniment anual van ser coronats alguns dels grans noms de la literatura del segle XX. Fuentes rebrà el mateix reconeixement que anys enrere van aconseguir Samuel Beckett, Jorge Luis Borges, Jorge Semprún, Saul Bellow i Witold Gombrowicz.

L'entrega del Formentor es farà aquest dissabte, 27 d'agost, a l'Hotel Barceló de Formentor, a Mallorca. Amb aquest gest, les famílies Barceló i Buadas Rotger que atorguen el premi retran tribut a la trajectòria d'un dels autors més celebrats de la literatura mexicana, catedràtic de les universitats de Harvard i Cambridge i Doctor Honoris Causa en molts punts del planeta. Entre els títols de la seva bibliografia hi destaquen Terra nova (1975) o La cabeza de la hidra (1978), o les més recents, La voluntad y la fortuna (2008) i Adán en Edén (2009). El guardó que rebrà té una dotació de 50.000 €.

stats