Art
Cultura 10/07/2015

La casa Garriga Nogués: nova sala d'exposicions de pintura i fotografia del segle XIX i XX

L'espai expositiu s'inaugurarà el 10 d'octubre amb una mostra de 72 peces impressionistes del Museu d'Orsay

Europa Press/ara
1 min
Retrat de l'artista Vincent Van Gogh/RMN-GRAND PALAIS (MUSÉE D'ORSAY)/Gérard Blot

BarcelonaLa casa Garriga Nogués, espai on fins ara s'allotjava la Fundació Godia, es convertirà en una sala d'exposicions a partir del 10 d'octubre. L'espai ha passat a ser llogat per la Fundació Mapfre, que preveu invertir 4 milions d'euros anuals en la gestió de la nova sala expositiva. Arrancarà amb la exposició exclusiva a Barcelona de 72 obres impressionistes del Museu d'Orsay.

El director de l'àrea de cultura de la Fundació Mapfre, Pablo Jiménez Burillo, ha explicat durant la presentació que la sala estarà dedicada a la pintura i fotografia del segle XIX i principis del XX, oferta especialitzada amb què esperen, segons Jiménez, "fer-se un lloc en el panorama cultural de la ciutat i ser útils".

Obres que no surten del Museu d'Orsay

Per a aquesta ocasió, el Museu d'Orsay ha cedit 72 obres que s'exposaran de manera exclusiva a la capital catalana amb el títol 'El triomf del color. De Van Gogh a Matisse'. "El tema ens ha semblat particularment ben adaptat a Barcelona, pel seu dinamisme i riquesa patrimonial", ha declarat la conservadora en cap de l'Orsay, Isabel Cahn, que ha afegit que per a l'exposició inaugural cediran obres que no surten mai de la col·lecció.

Cahn ha remarcat que l'exposició posa sobre la taula "com el color va prenent una forma independent i arriba a estar amb els fauvistes a principis del segle XX en el centre" i conclou amb algunes obres mestres del segle XX del Museu de l'Orangerie, vinculat al d'Orsay.

Les obres més destacades de la mostra d'Orsay i que es podran veure a Barcelona són 'Retrat de l'artista sobre fons rosa', de Paul Cézanne, 'Port-en-Bessin, moll, marea alta', de Georges Seurat, i 'Nu sobre fons vermell', de Pablo Picasso.

stats