Cultura 12/06/2018

Guy Cassiers dirigint Lluís Homar, el 'Macho man' d'Àlex Rigola i un robot: què produirà Temporada Alta

El festival presenta 17 coproduccions amb un gran accent internacional

Ara
2 min
Àlex Rigola / FRANCESC MELCION

BarcelonaTemporada Alta ha anunciat alguns dels noms que nodriran el cartell de la temporada 2018. I són molt sucosos. En total, coproduirà 17 propostes, la majoria vinculades a artistes i institucions internacionals o amb capacitat per viatjar. És el cas de 'La neta del senyor Linh', una obra de Philippe Claudel protagonitzada per Lluís Homar, que hi fa tots els papers de l'auca dirigit pel belga Guy Cassiers, en una coproducció internacional que es podrà veure en quatre llengües (i amb quatre actors diferents, que es trobaran finalment al teatre de La Colline de París). És una operació semblant a la que el festival va fer amb Krystian Lupa i 'Davant la jubilació' ara fa dos anys –director estranger, equip català–, que, a més de ser brillant, ha fet gira posterior. Un altre cas similar per a aquest 2018: l'argentí Claudio Tolcachir dirigirà una companyia catalana refent la genial 'L'omissió de la família Coleman', que fa anys va descobrir-lo al públic català.

També és una coproducció internacional l'espectacle 'Uncanny Valley', dels berlinesos Rimini Protokoll. Stefan Kaegi posarà sobre l'escenari un robot d'aparença molt real. Lali Ayguadé i Guilhem Chatir col·laboraran en una altra coproducció internacional, 'Here', on hi haurà músics i una soprano.

Incentivar la producció del país

La 27a edició de Temporada Alta se celebrarà del 5 d'octubre al 9 de desembre. Entre les produccions catalanes destacades hi ha el nou muntatge d'Àlex Rigola, 'Macho man'. Es tracta d'una instal·lació que reflexiona sobre la violència masclista partint d'un cas real. El públic anirà per grups passant per diferents espais tancats i amb un sistema d'àudio incorporat.

El festival coproduirà 'La set i la revolució', de L'animal a l'Esquena, i 'Kassandra', de Sergio Blanco, que es veurà al TNC dirigida per Sergi Belbel.

Entre les companyies independents i artistes que estrenaran a Girona-Salt hi ha: Cor de Teatre; la Ruta 40 (que faran 'Una lluita constant' amb Carlota Subirós); Carol López amb 'Epidermis'; una versió de 'La Ilíada' de Juan Carlos Martel amb Eduard Farelo; 'La lleugeresa', d'Ivan Benet i Aida Oset; 'Mili kk', de Marc Angelet; 'Els ocells', de La Calòrica, i 'Decadència', de Glòria Balañà. Tornarà, un any més, el Torneig de Dramatúrgia Catalana.

stats