Cinema
Cultura 30/01/2012

Un català triomfa a Bollywood

El director de fotografia Carlos Catalán guanya un dels 'Oscars' de la indústria cinematogràfica de l'Índia

Efe
1 min
Una imatge de 'Un català triomfa a Bollywood'

BarcelonaCarlos Catalán, un director de fotografia barceloní, ha guanyat un dels premis Filmfare, considerats els Oscars de Bollywood, per la seva feina al film Zindagi Na Milegi Dobara. La pel·lícula s'ha emportat també els premis a la millor pel·lícula, direcció, diàleg, actor de repartiment, coreografia i el premi de la crítica, i s'ha proclamat la triomfadora de la gala.

Zindagi Na Milegi Dobara explica el viatge de tres amics per Espanya, per indrets turístics i festes populars, com la Costa Brava, la tomatina de Bunyol, un típic poble andalús o els sanfermines de Pamplona.

"Crec que el premi es deu al fet que hem seguit una línia naturalista, sense el glamur d'altres pel·lícules. Hem rodat d'una manera senzilla i natural i els haurà agradat la imatge", ha dit a Efe Catalán des de Bombai. El director de fotografia va iniciar la seva carrera a Londres, i va arribar a Bombai de la mà del director indi Imtiaz Alí, amb qui va treballar en un espot publicitari a Hong Kong. Alí li va oferir rodar un videoclip a l'Índia i, finalment, Catalán s'hi va establir.

"És una història rocambolesca", diu Catalán en referència a Zindagi Na Milegi Dobara. "El tipus de cinema que es fa aquí és diferent del d'Europa i es basa en les estrelles, així que a vegades és una mica surrealista, però la veritat és que estic molt content i tothom m'ha tractat molt bé", conclou.

stats