ART
Cultura 16/01/2013

Les galeries catalanes finalment aniran a ARCO tot i el desacord per "raons econòmiques"

Vuit galeries assistiran a la fira d'art de Madrid del 13 al 17 de febrer, però esperen que el 2014 atenguin les seves peticions o no hi participaran

Efe
2 min
Espanya i la crisi indignen els artistes

BarcelonaVuit de les nou galeries catalanes que al desembre van anunciar que no assistirien a la 32a edició de la fira d'art de Madrid ARCO per "raons econòmiques" han reconsiderat la seva postura i tindran presència en l'esdeveniment, però esperen que les seves reivindicacions puguin ser ateses el 2014.

Les galeries que finalment seran a la fira són Àngels Barcelona, Polígrafa, Galeria Joan Prats, Projecte SD, Galeria Raíña Lupa, Galeria Senda i Galeria Carles Taché, mentre que la Galeria Estrany-de la Mota s'ha mantingut en la seva decisió de no acudir a ARCO, segons ha assenyalat a Efe el galerista Carles Taché. Taché ha explicat que les vuit galeries que han reconsiderat la seva postura "ens hem donat una segona oportunitat perquè creiem que ARCO finalment pot ser receptiva a les nostres reivindicacions, i tampoc no volem que es malinterpretés la nostra posició, ja que és una fira que hem defensat molt des del principi".

Amb tot, les galeries catalanes ocuparan menys metres dels que van demanar inicialment, per donar visibilitat a unes reivindicacions "que esperem que puguin ser enteses per ARCO i establir les bases d'uns canvis que desitjaríem per a l'edició del 2014". Taché, que aclareix que les seves reivindicacions són per al conjunt de les galeries espanyoles, assegura que "si aquestes peticions no tenen efecte en l'edició del 2014, nosaltres no hi participaríem". Carles Taché assenyala que les seves exigències "no són purament econòmiques, que també hi són, sinó que hi ha altres petites coses que formen un tot".

"Potser el més fàcil –ha afegit– seria no participar-hi, però creiem que coses que han costat tants anys i tant d'impuls per part de les galeries no haurien d'acabar en un boicot sobre ARCO, perquè per a les necessitats del país, tot el que sigui una finestra oberta per mostrar l'art i la cultura i obrir el camí de l'exportació és beneficiós per a tots".

La 32a edició de la Fira Internacional d'Art Contemporani, que se celebrarà a Madrid del 13 al 17 de febrer, comptarà amb la presència de 202 galeries d'uns 30 països, i tindrà Turquia com a país convidat.

stats