Cultura
Cultura 24/10/2011

40 anys de la proclama catalanista de Pau Casals a les Nacions Unides: "I am a Catalan"

El 24 d'octubre del 1971 el violoncel·lista català rebia la Medalla de la Pau de l'ONU a Nova York. Aquest dilluns el Parlament retrà homenatge a l'efemèride amb un acte en què s'interpretarà 'El cant dels ocells'

Ara
1 min

BarcelonaEl 24 d'octubre del 1971, amb gairebé 95 anys, Pau Casals rebia a Nova York la Medalla de la Pau de les Nacions Unides i pronunciava, en un discurs improvisat, les famoses paraules “I'm a Catalan”. Casals va parlar de la seva mare, de la seva enyorada Catalunya i de la pau i, emocionat, va tornar a agafar el violoncel després de molt de temps per interpretar El cant dels ocells.

Per celebrar el quaranta aniversari de l'efemèride, el Parlament de Catalunya celebrarà aquest dilluns un acte que començarà amb la projecció de l'històric discurs del violoncel·lista i seguirà amb la interpretació d'El cant dels ocells a càrrec de l'Orfeó Lleidatà.

Durant l'acte, presidit per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la cambra rebrà el premi Constructors de Pau, que per primera vegada atorga l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP).

stats