Música
Cultura 07/06/2016

Els Catarres faran set concerts a set sales de Barcelona abans de fer "una aturada tècnica, però llarga"

El grup actuarà al Sidecar, el Luz de Gas, l'Apolo, el Barts, l'Heliogàbal, el Bikini i el Razzmatazz del 10 al 19 de novembre

Xavier Cervantes
2 min
Els Catarres, Jan Riera, Èric Vergés i Roser Cruells, davant de l'Heliogàbal

BarcelonaReivindicar les sales de concerts és un dels propòsits d'Els Catarres, que tancaran un any i mig de gira amb una iniciativa inusual: set actuacions en set sales de Barcelona. "Les sales són els pilars de la música en directe del país", ha explicat aquest dilluns Èric Vergés en una roda de premsa celebrada a l'Heliogàbal i en què també han participat els altres dos Catarres, Roser Cruells i Jan Riera.

Aquest final de gira es titula 'L'últim adéu', es farà del 10 al 19 de novembre i servirà també per commemorar el 15è aniversari d'Associació de Sales de Concerts de Catalunya. Les sales on actuarà el grup són: Sidecar (el dia 10), Luz de Gas (11), Apolo (12), Barts (13), Heliogàbal (17), Bikini (18) i Razzmatazz (19).

"Cada sala té unes característiques d'aforament i sonoritat diferents, i per això cada concert serà diferent", diu Cruells, que no vol revelar més detalls, tot i que probablement hi haurà convidats especial i concedeix que a l'Heliogàbal tocaran en format trio. "Tornarem als orígens", afegeix. Cal recordar que en directe la formació d'Els Catarres s'amplia amb altres músics. Si tot va bé, l'Heliogàbal podrà programar el concert. El districte de Gràcia ja ha aprovat el nou pla d'usos i la sala té previst fer-hi obres d'adequació a la nova normativa al juliol.

Cruells també explica que el concert al Barts, el diumenge 13 de novembre, serà en horari familiar, a les set de la tarda. "Per a nosaltres és molt important que pares i fills puguin venir plegats", diu. Segons Cruells, "el nexe d'unió" de les actuacions serà el caràcter "festiu, dinàmic i enèrgic", la marca de la casa que ja va quedar palesa en el primer concert de la gira de presentació del disc 'Big bang', que es va celebrar l'abril de l'any passat al Sant Jordi Club.

"Una aturada tècnica"

Després de 'L'últim adéu', Els Catarres faran "una aturada tècnica, però llarga". "Per tornar amb nou material hem de parar un temps. Serà bastant de temps, un any i mig. Però no és cap ruptura", diu Riera.

Les entrades per als set concerts a Barcelona es poden comprar a la web d'Els Catarres. Es poden comprar de manera individual o en 'packs' de 3 o 6 concerts amb preus reduïts. Per exemple, si una persona tria tres concert, el preu de cadascun és de 7 euros; i si en tria sis, les entrades per a cada actuació costen 5 euros.

stats