20/11/2015

Catedral, l’aposta per a adults d’Enciclopèdia Catalana

2 min
Catedral, l’aposta per a adults d’Enciclopèdia Catalana

BarcelonaEl Grup Enciclopèdia Catalana està a punt de viure una transformació important. A partir d’ara a les llibreries es passarà a dir Grup Catedral. L’editora de la casa Iolanda Batallé, fins ara al capdavant de La Galera i Bridge, n’explica els canvis: “Fa nou mesos vaig rebre l’encàrrec d’engegar una editorial destinada als lectors adults -comença-. Em vaig estar preguntant durant setmanes què volia comunicar, i en comptes de mirar cap enfora vaig acabar fixant-me en què m’agrada llegir ara”. Batallé diu que els seus gustos lectors passen, sobretot, per “editorials petites com Asteroide, Impedimenta, Adesiara o Males Herbes, entre d’altres”. “Totes ho estan fent molt bé, i el camí que han obert no és anecdòtic, s’ha de tenir en compte”, afegeix.

Després d’aquest procés de reflexió, Batallé va posar la primera pedra de Rata, editorial de la qual veuran la llum els primers títols la tardor del 2016. “El perfil de Rata són llibres honestos que l’escriptor necessita fer, tot això combinat amb recuperacions de clàssics, tant internacionals com d’aquí”, diu.

Uns mesos abans de Rata arribarà el primer títol de l’altra editorial que Batallé ha posat en marxa, Catedral. “Vull fer-hi llibres de qualitat per a adults, amb apostes més comercials”, diu. La primera serà sonada, el llançament de la nova novel·la de Jonas Jonasson, L’assassí que va somiar amb un lloc al cel. Jonasson va ser l’autor més venut de Sant Jordi el 2012 amb L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, i va repetir la fita el 2014 amb L’analfabeta que va salvar un país. Totes dues novel·les van ser publicades per La Campana.

Un mes després de Jonasson, Catedral publicarà Haru, “l’obra més personal” de Flavia Company, i Perímetre, de Jair Domínguez, “la seva novel·la més exigent, ambiciosa i visceral”. Batallé, que compta amb assessors com Ricard Ruiz Garzón, Josep Lluís Badal, Milo Krmpotic i Francesc Orteu, es planteja publicar “els llançaments en català i castellà d’autors d’aquí sempre que pugui”. Tant els segells Catedral com Rata combinaran ficció i no-ficció. I Rata també publicarà poesia esporàdicament.

stats