Cultura 10/03/2015

Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019

La capital de la Segarra és la segona ciutat de les comarques lleidatanes reconeguda amb la aquesta distinció

Agències
1 min
Assistent del Curs Internacional de Música asseguda a la plaça de la Universitat de Cervera / LAURA CORTÉS / ACN

BarcelonaLa ciutat de Cervera, amb 9.212 habitants, ha estat escollida Capital de la Cultura Catalana 2019, segons ha informat aquest dimarts el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.

Cervera va destacar en la seva candidatura que té una àmplia vida cultural dinamitzada per un conjunt de grups i associacions i que disposa d'equipaments culturals diversos, entre ells el Centre Municipal de Cultura, el Museu Comarcal de Cervera, l'Auditori municipal, l'Església de Sant Joan de Jerusalem (segle XIII) i el Paranimf de la Universitat de Cervera. Molts d'aquests espais són utilitzats eventualment com a sales culturals, que donen cabuda a xerrades, exposicions, recitals poètics i concerts de música. A més, també acull el Gran Teatre de la Passió, una de les sales catalanes amb més aforament -1.800 butaques.

Cervera va aprovar per unanimitat la presentació la seva candidatura com a referent cultural de l'àmbit lingüístic català en el Ple de la Paeria del dia 16 de desembre de 2014. En els pròxims dies, Xavier Tudela i l'alcalde de Cervera, Ramon Royes, signaran l'acord oficial de nominació de la ciutat com a Capital de la Cultura Catalana 2019.

stats