Música
Cultura 18/05/2011

Lloyd Cole, Brian Ferry, Chick Corea i Comediants actuaran a Porta Ferrada

El festival, que ha mantingut el pressupost per sota del milió d'euros, vol ser "un preàmbul de la 50a edició" que se celebrarà l'any que ve

Efe
1 min

BarcelonaEl festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols ha presentat el programa de la 49a edició, que tindrà lloc del 21 de juliol al 20 d'agost i continua apostant per grans noms de la música, el teatre i la dansa.

Per al director artístic del festival, Albert Mallol, l'edició del 2011 vol ser "un preàmbul del que es farà en la cinquantena" i inclourà actuacions com les de Love of Lesbian o el musical Gerónimo Stilton, que tenen com a objectiu "ampliar l'espectre de públic" de Porta Ferrada.

El jazz, el pop, la cançó i la música clàssica continuen sent els plats forts del festival. L'inaugurarà Lloyd Cole el 21 de juliol i el seguiran Cindy Lauper i Chick Corea, el 23 i 28 de juliol. Mavis Staples o Ludovico Einaudi completaran la vessant més jazzística i Gilberto Gil presentarà For all, un viatge als orígens de la samba i la bossa nova.

Les actuacions de l'agost estaran dedicades a "espectacles d'entreteniment més generalitzat", com ha explicat Mallol. Destaca el concert de Brian Ferry, que farà l'única actuació a l'Estat espanyol dins la gira Memphis Tour el 10 d'agost, i el musical familiar Gerónimo Stilton. Love of Lesbian, Raimon o Luz Casal són els noms nacionals que completen el cartell.

Perséfona, de Comediants, i que arribarà a Portaferrada després de ser estrenada a Moscou, i Fuenteovejuna, el clàssic de Lope de Vega, per la companyia Antonio Gades, conformen les propostes teatrals.

Del pressupost de 950.000 euros –similar al d'edicions anteriors per les dificultats econòmiques–, el festival també destina un espai pels clàssics, que s'obrirà amb Maquinofòbia pianolera, l'actuació conjunta de CaboSanRoque i Carles Santos.

stats