Cinema
Cultura 30/01/2012

'Chico i Rita' i 'Eva' guanyen els premis Sant Jordi de cinematografia

El film d'animació de Javier Mariscal, Fernando Trueba i Tono Errando s'endú el guardó a la millor pel·lícula, i el futurista debut de Kike Maíllo, el de millor 'opera prima'. José Coronado i Michelle Jenner, designats millor actor i actriu, respectivament. 'The artist', millor film estranger

Ara
1 min
Fotograma de 'Chico i Rita'

BarcelonaEl jurat de la 56a edició dels premis RNE Sant Jordi de cinematografia ha escollit Chico i Rita, el film d'animació de Javier Mariscal, Fernando Trueba i Tono Errando, com a millor pel·lícula espanyola del 2011. Eva, de Kike Maíllo, s'ha endut el premi a la millor opera prima espanyola, i José Coronado ha estat escollit en la categoria de millor actor en una pel·lícula espanyola (el thriller No habrá paz para los malvados), mentre que Michelle Jenner ha guanyat el de millor actriu en una pel·lícula espanyola pel drama sobre l'abús sexual d'un pare a la seva filla No tengas miedo.

En les categories internacionals, el jurat ha escollit com a millor pel·lícula la francesa The artist, amb un vot de diferència respecte al sofisticat thriller Drive. Michael Fassbender i Kirsten Dunst han sigut, respectivament, els designats com a millor actor i actriu, el primer pels seus rols a Jane Eyre, X-Men: primera generació i Un método peligroso, i la segona pel drama apocalíptic de Lars von Trier Melancolía.

Els premis Sant Jordi es lliuraran a l'abril.

stats