Música
Cultura 28/03/2023

Chris Isaak i Fito Páez, estrelles del nou Festival Alma al Poble Espanyol

És la nova proposta de Concert Studio, la promotora que va organitzar el Festival Jardins de Pedralbes fins al 2022

2 min
El músic californià Chris Isaak.

BarcelonaEl músic nord-americà Chris Isaak i l'argentí Fito Páez són dos dels principals reclams internacionals del nou Alma Festival Jardins de Pedralbes, que es farà al Poble Espanyol de Barcelona del 10 al 27 de juliol. L'Alma és la resposta de la promotora Concert Studio després de perdre el concurs per continuar organitzant concerts a Pedralbes. "Aquest any al Poble Espanyol farem el 12è Festival de Pedralbes, que es dirà Alma", ha explicat el director de Concert Studio, Martín Pérez, aquest dimarts en roda de premsa al Poble Espanyol. "I si fem alguna cosa en cap altre lloc, això ho continuarem fent aquí", ha afegit abans de recordar "la dificultat" de muntar un festival amb tan poc marge com el que ha tingut, atès que el 23 de febrer va saber que ja no podria fer el festival a Pedralbes perquè el concurs el va guanyar Clipper's Live. "Vam guanyar un concurs i vam perdre una subhasta", ha dit Pérez, que no oblida que en el concurs la seva oferta va ser la més ben valorada en els aspectes artístics i tècnics.

Fito Páez hi actuarà l'11 de juliol, i Chris Isaak l'endemà, el dia 12. El cartell el completen LP (13 de juliol), Jacob Collier (14), Zahara + Delaporte (15), Anastacia (16), Bastille (17), Gustavo Santaolalla (18), Los Palmeras + Chico Trujillo (20), Soft Cell (23), M Clan + Seguridad Social (26) i Goran Bregovic + la Balkan Paradise Orchestra (27). És a dir, un cartell que manté, efectivament, l'ànima del que Concert Studio havia programat fins ara a Pedralbes.

Hi haurà també un concert per a persones sordes amb la col·laboració d'enCantados, una associació sociocultural que propicia experiències inclusives a través de la música en llengua de signes catalana.

La programació d'aquest primer Alma, i dotzè Festival Jardins de Pedralbes (una marca registrada per Concert Studio), encara es podria ampliar amb tres artistes més. L'horari d'inici de les actuacions serà entre les 21.15 i les 21.30 h, "a petició del districte de Sants Montjuïc, i per respecte als veïns del barri de la Font de la Guatlla", segons ha dit Pérez. Els concerts tindran un aforament de 5.000 persones (2.000 més que a Pedralbes), amb la majoria del públic dret i 500 cadires, tret del de Gustavo Santaolalla, amb tothom assegut.

Les entrades es posaran a la venda el dijous 30 de març a les 14 h. Entre els patrocinadors del festival hi ha Banc Sabadell, Casa Viva, Schweppes, Pepsi i Nacex.

stats