Art
Cultura 09/12/2010

Wesselmann i Dalí, els més cotitzats de la subhasta de 'Playboy'

Tot i quedar per sota de les estimacions inicials, 'Boca 8', de Tom Wesselmann, va ser, amb un preu final d'1,4 milions d'euros, el lot més car de la venda

Redaccio
2 min
Playmate, de Salvador Dalí

BarcelonaTom Wesselmann i Salvador Dalí van ser els artistes més cotitzats de la subhasta de la col·lecció de Hugh Hefner, fundador de la revista Playboy, que es va celebrar amb el títol de "L'any del conill" ahir a Christie's de Nova York.

Tot i quedar per sota de les estimacions, Boca 8, un parell de llavis vermells realitzats amb pintura a l'oli i acrílica, de Tom Wesselmann, va aconseguir 1,4 milions d'euros. Aquesta obra d'un dels integrants més destacats era el lot amb les estimacions més altes, situades entre 2 i 3 milions d'euros.

L'altre lot més car de la vetllada va ser Playmate, una aquarel·la de Salvador Dalí, que va ser venuda per 200.830 euros. Aquesta obra decorava el dormitori del mateix Hefner, que el 1967 li va encarregar a Dalí per convertir-la en portada d'un dels números de la revista.

I entre els nus de les dones més desitjades del segle XX que van protagonitzar la portada de la revista hi trobem el retrat de Marilyn Monroe com a padrina de la desfilada de Miss Amèrica el 1952, que va servir de portada al primer número de Playboy, adjudicat per 15.000 euros, mentre que la famosa sèrie en què Monroe apareix nua sobre un fons de vellut vermell, realitzada el 1949 per Tom Kelley, va aconseguir 10.367 euros, força per damunt de les estimacions inicials. Igualment, un retrat de Brigitte Bardot publicat el 1958 va pujar dels 3.000 euros en què havia estat taxat fins als 17,906 euros.

Finalment, entre els lots més destacats hi havia un conjunt de fotografies de Herb Ritts de models com Elle MacPherson que va aconseguir 8.950 euros.

I entre els lots que van sortir a subhasta hi havia, fins i tot, un retrat del mateix Hefner, tot i que no va despertar, amb un preu final de 4.500 euros, el mateix interès que les protagonistes de les portades de la seva revista.

stats