Música
Cultura 11/12/2014

Christopher Lee publica una nova nadala 'heavy'

L'actor britànic, de 92 anys, va començar a divulgar la seva afició pel rock dur i èpic al 1998, amb 'Christopher Lee sings devils, rogues and other villains'

Efe
1 min

LondresL'actor britànic Christopher Lee, de 92 anys, ha llançat per tercer any consecutiu la seva particular relectura nadalenca de nadales, el single 'Darkest Carols, Faithful Sing'. Els seus predecessors són 'A Heavy Metal Christmas' i 'A Heavy Metal Christmas Too'.

Lee torna a posar la veu en l'àlbum, acompanyat una vegada més per Hedras Ramos, guitarrista amb qui l'actor ja havia treballat abans a "Charlemagne: The Omens Of Death", un àlbum conceptual de "heavy metal" que va publicar el 2013, coincidint amb els seus 91 anys (i convertint-se en el cantant de heavy més vell en actiu).

Una passió que ve de lluny

L'actor, que torna a interpretar a Saruman el Blanc en la tercera i última pel·lícula d''El Hobbit', també ha gravat amb grups d'estil 'power metall' i 'heavy metal' com Manowar i Rhapsody of Fire. Amb Manowar va succeir a Orson Welles com a narrador posant la veu en la reelaboració de la cançó 'Dark Avenger': la primera versió es va gravar l'any 1982.

Lee és un dels actors de trajectòria més llarga del panorama cinematogràfic i és mundialment conegut per les seves interpretacions de personatges malvats des que va iniciar la seva carrera a Hammer Productions, una de les productores amb més recorregut en el cinema de terror. Va participar a 'La maledicció de Frankenstein' (1957), el seu primer paper com a protagonista principal, 'Dràcula' (1958) i 'The brides of Dracula' (1960).

Les seves interpretacions a la Hammer van servir perquè el director Tim Burton, declarat admirador de l'artista per aquests papers en el cinema de terror, comptés amb ell en pel·lícules com 'Sleepy Hollow' (1999) o 'Charlie i la fàbrica de xocolata' (2005).

stats