LA PORTADA
Cultura 13/05/2016

Jordi Brunet, actor i productor

“L’actor secundari és més secundari que mai. Una tragèdia”

Laia Beltran
2 min
Jordi Brunet Actor i productor

>>REW Diu que a la seva família no hi havia artistes. Però si ets fill de mariner i nét de contrabandista alguna cosa especial portes a la sang. Jordi Brunet és de la Ràpita, però un viatge a la capital li va canviar la vida. “Amb els companys de l’institut vam anar a veure el musical Dancing. Em va sacsejar. Quan vaig tornar a casa ja sabia què volia ser de gran”. Anys més tard es va matricular al Col·legi de Teatre de Barcelona. I de les aules va saltar a l’escenari, el seu hàbitat natural si deixem el mar a banda.

PLAY >Ha perdut el compte de les obres de teatre en què ha participat. Però si n’hi ha alguna que recordi amb orgull és La nostra classe, amb Carme Portaceli. “M’encanta treballar amb ella. I amb Carles Fernández. Fan un teatre amb ètica i estètica”. També ha tret el cap en moltes sèries de televisió; l’última, Nit i dia. “L’actor secundari és més secundari que mai. Som ombres que diem rèpliques. Això és una tragèdia, sobretot si penso en els secundaris de les pel·lícules dels Coen. Hem de reivindicar-nos”. I com s’exalta. I com t’atrapa.

FF >>Davant d’aquest panorama, l’actor inquiet i carismàtic ha descobert la producció. Col·labora amb l’Eufònic i el D’A, però ara està immers en la primera edició de MónFilmat, un festival de cine i paisatge que es farà al juliol a les Terres de l’Ebre. “M’interessa l’ofici, no l’artifici. Sé que puc fer altres coses i en aquesta hi tinc traça. I si sona el telèfon, perfecte”. Sempre som a temps de llevar àncores. Sobretot la gent de mar. I més si ets el nét del Cranc.

Fotografia portada: Ferran Forné

stats