Cinema

L'Acadèmia de Hollywood veta Will Smith a les gales dels Oscars durant deu anys

També a tots els altres esdeveniments que organitzi

ARA
2 min
Will Smith plora durant el seu discurs d'agraïment dels Oscars

BarcelonaA Will Smith li ha sortit cara la bufetada que va etzibar al còmic Chris Rock durant la passada gala dels Oscars: l’Acadèmia de Hollywood ha anunciat aquest divendres amb una carta oberta que li veta l’entrada a la gala d’aquests premis durant deu anys pel seu “comportament nociu”. Tampoc podrà assistir a altres esdeveniments organitzats per la institució, tot i que d’entrada sembla que podrà ser nominat als Oscars. L’actor, que va es va emportar el premi al millor actor per El método Williams, va respondre a l’anunci amb una breu declaració: “Accepto i respecto la decisió de l’Acadèmia”.

La junta de l'Acadèmia de Hollywood està formada per 54 membres, i el president, David Rubin, i la directora executiva, Dawn Hudson, també van qualificar el comportament de Smith d’“inacceptable”. En aquesta línia van admetre que no van gestionar la situació correctament durant la retransmissió de la gala. “Era una oportunitat per donar exemple als nostres convidats, als espectadors i a la nostra família de l’Acadèmia d’arreu del món, i ens vam quedar curts, no estàvem preparats per a uns fets sense precedents”, reconeixen els acadèmics. La carta també fa referència a Chris Rock, de qui diuen que va “mantenir la compostura en circumstàncies extraordinàries”, i els acadèmics també donen les gràcies a totes les altres persones que van estar involucrades en l’incident perquè no van perdre els papers. 

La decisió de l’Acadèmia estava prevista per al dia 18 d’abril, però es va avançar després que Smith abandonés la institució per iniciativa pròpia fa una setmana. Una altra de les implicacions que tindrà el veto és que es trencarà la tradició que el guanyador en la categoria de millor actor lliuri l’Oscar a la millor actiu l’any següent. També podria complicar la possibilitat que rebi premis una de les futures pel·lícules de Smith, Emancipation, un drama de 100 milions de dòlars produït per Apple on Smith interpreta un esclau fugitiu que s'enrola a l’exèrcit de la Unió durant la Guerra de Secessió nord-americana.

stats