Cultura 08/10/2014

La Iaia XXL i New Cat Ensemble amb Andrea Motis i Joan Chamorro, al Circuit Folc

Toti Soler, Eduard Iniesta i Toni Xuclà amb Gemma Humet també oferiran algun dels 27 concerts a 11 poblacions de Catalunya

Europa Press
1 min

BarcelonaEl Circuit Folc, que porta la música d'arrel tradicional a les sales de concerts i festivals d'arreu, arrenca aquest dijous amb novetats com l'augment de 18 a 26 concerts arreu de 16 sales i auditoris de tot el territori català entre octubre i gener.

El festival farà girar diferents fusions musicals amb el so de la cobla catalana, com el concert inicial de La Iaia XXL dirigida per Xavier Molina, fruit de la unió entre el grup La Iaia i la cobla Bisbal Jove de La Bisbal de l'Empordà. Una altra producció al cartell del Circuit Folc és The New Catalan Ensemble (NewCat), dirigida per Joan Díaz, que juntament amb la cantant i multiinstrumentista Andrea Motis i el saxofonista i contrabaix Joan Chamorro, combinaran la cobla catalana amb el jazz, on s'hi afegiran tocs musicals a poemes de Joan Salvat-Papasseit i Joan Vinyoli.

Entre altres noms destacables del cartell, Toti Soler, Eduard Iniesta i Toni Xuclà seran els escollits per portar al públic els sons de l'anomenada 'guitarra catalana', i Ebri Knight, grup de fusió celta que el 2014 va ser premi Enderrock 2014 al millor disc de folk, passarà pel Circuit Folc en motiu de la seva gira 'Temps de Sega 2014'. També es podrà veure la combinació evolutiva de la gralla i el jazz al projecte liderat per Manu Sabaté, Inxa Impro Quartet.

stats