Cinema
Cultura 20/10/2014

'Ciutat morta' guanya tots els premis del Festival de cine de Madrid

El documental sobre el cas 4F guanya els premi del jurat jove, el premi de la crítica i el premi del jurat al millor llargmetratge

Ara
1 min
'Ciutat morta'

BarcelonaEl documental 'Ciutat morta' ha guanyat tots els premis per a llargmetratges del Festival de cine de Madrid-PNR, on s'ha projectat a la Cineteca de Madrid i el Museo Reina Sofía. La pel·lícula de Xavier Artigas i Xapo Ortega s'ha endut el premi del jurat jove, el premi de la crítica i el premi del jurat al millor llargmetratge.

'Ciutat morta' investiga l'anomenat cas 4F, en què nou persones van ser condemnades per la seva suposada agressió a un agent de la Guàrdia Urbana el 4 de febrer del 2006. La pel·lícula va ser estrenada el passat març al Festival de Màlaga, on ja va ser premiada com a millor documental. Des de llavors, el film ha estat seleccionat a festivals espanyols tan importants com el de Sant Sebastià i ha guanyat la Menció Honorífica del Festival MiradasDoc 2013 i el premi del públic del Festival Alcances de Cadis.

'Ciutat Morta' participarà també en el proper festival Alternativa, que se celebrarà a Barcelona del 17 al 23 de novembre. Àlex Gorina s'ha compromès a programar la pel·lícula en l'espai Sala 33 de TVC.

stats