Cinema
Cultura 12/08/2011

Glenn Close rebrà el premi Donostia del Festival de Cinema de Sant Sebastià

L'actriu també presentarà la seva última pel·lícula, 'Albert Nobbs', que dirigeix Rodrigo García, i en què ella ha assumit la producció i el guió

Efe
2 min

Sant SebastiàL'actriu Glenn Close rebrà el premi Donostia, en reconeixement a tota la seva carrera cinematogràfica, en la 59a edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, del 16 al 24 de setembre, segons ha informat avui l'organització del certamen. La protagonista de Les amistats perilloses rebrà el guardó a una gala que se celebrarà al palau Kursaal el 18 de setembre.

La intèrpret nord-americana suma, així, el seu nom al de grans estrelles que han recollit el premi Donostia, com Julia Roberts (2010), Meryl Streep (2008), Woody Allen (2004), Robert de Niro (2000), Francis Ford Coppola (2002), Lauren Bacall (1992), Bette Davis (1989) o Gregory Peck (1986).

A més de rebre el reconeixement del festival, Close presentarà a Sant Sebastià la seva última pel·lícula, Albert Nobbs, un projecte personal del qual ha assumit la producció i el guió i que dirigeix Rodrigo García.

Es tracta d'una història ambientada a l'Irlanda del segle XIX en què Close encarna una dona que desafia la societat masclista en què viu i que es disfressa d'home per aconseguir feina.

La pel·lícula, la tercera en què Close treballa a les ordres de Rodrigo García, està basada en un relat de l'escriptor irlandès George Moore, i el guió porta la firma de l'actriu a més de la de Gabriella Prekop i la del novel·lista John Banville.

Glenn Close, nascuda a Greenwich, Connecticut (EUA), el 19 de març del 1947, va fer els primers passos al teatre després d'una breu i frustrada carrera com a soprano el 1974, en substituir la protagonista de Love for love i aconseguir el seu primer èxit a Broadway.

Des de llavors es va dedicar exclusivament al teatre fins que George Roy Hill li va donar el paper de mare de Robin Williams a El món segons Garp (1982), que va suposar el seu debut tardà al món del cinema i la primera de les seves cinc candidatures a l'Oscar, en aquests cas com a secundària.

El film següent, Retrobament (1983), de Laurence Kasdan, la va tornar a posar a les portes de l'Oscar, premi a què va optar altre cop per El millor (1984), en les dues ocasions com a actriu de repartiment, i també com a principal a Atracció fatal (1987) i Les amistats perilloses (1988).

Al límit de la sospita (1985), Hamlet (1991), La casa dels esperits (1993) i 101 Dàlmates (1995), són algunes de les pel·lícules que omplen la seva trajectòria.

Als últims anys, Close ha centrat la seva carrera a la televisió, en què ha protagonitzat sèries com The Shield i, sobretot, Damages, en què encarna l'advocada Patty Wewes, paper que li ha donat dos premis Emmy i un Globus d'Or.

La 59a edició del Festival de Cinema de Sant Sebastià s'inaugurarà el 16 de setembre amb la projecció de la pel·lícula Intruders, el nou treball de Juan Carlos Fresnadillo, que obre una secció oficial en què s'exhibiran les últimes pel·lícules de realitzadors com Terence Davies, Hirokazu Kore-Eda, Arturo Ripstein, Wang Xiaoshuai, Sarah Polley i Julie Delpy, entre d'altres.

stats