Teatre
Cultura 11/05/2015

'La Caputxeta Galàctica' guanya el premi BBVA de Teatre

Mònica Glaenzel s'ha endut el premi a millor actriu per l'espectacle 'M.A.R.I.L.U.L.A' i Ton Gras ha estat escollit millor actor per 'MedeaMaterialMedea'

Ara
2 min
Imatge de l'espectacle 'La Caputxeta Galàctica' / VIMEO

BarcelonaL'espectacle 'La Caputxeta Galàctica', de la companyia Insectotròpics, ha guanyat el premi BBVA de Teatre 2015, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA. Aquesta versió del conte de 'La Caputxeta vermella' és un espectacle d'art multimèdia que ofereix una visió singular de la història. L'obra combina en directe el teatre, la pintura, el vídeo i la música, i ofereix una nova dimensió plàstica i escenogràfica.

El premi, que s'ha atorgat aquest dilluns al teatre l'Atlàntida de Vic, consisteix en una gira de quatre representacions a diversos teatres de tot Catalunya valorada en 16.000 euros. El jurat ha valorat l'espectacle "per ser un espectacle innovador i arriscat, amb una intel·ligent i acurada fusió de llenguatges, i una perfecta combinació de l’espai visual i sonor". Aquesta 15a edició dels premis ha tingut com a jurat els actors Pep Ferrer i Pep Pla, l’actriu Amàlia Sancho, el programador de L’Atlàntida de Vic Ramon Ferrer i el també actor i director del certamen Joan Roura.

En aquesta edició, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha concedit els premis a millor actriu i millor actor de les obres finalistes: 'Nadia', de La Conquesta del Pol Sud; 'Confidències a Allà', de Sala Atrium; 'MedeaMaterialMedea', d’Artmagnètic; 'M.A.R.I.L.U.L.A', de La Lula Producccions i 'Locus Amoenus', d’Atresbandes. Mònica Glaenzel ha estat escollida millor actriu a 'M.A.R.I.L.U.L.A', mentre que Ton Gras ha estat guardonat amb el premi a millor actor a 'MedeaMaterialMedea'.

A més d'aquests guardons, el Premi BBVA ha homenatjat l'actor Jordi Banacolocha en reconeixement a la seva trajectòria professional, i ha reconegut la tasca del Centre de Normalització Lingüística d’Osona per utilitzar el teatre com a eina d’integració social a través de les parelles lingüístiques.

stats