Cultura 19/08/2015

Les Comunitats Jueves celebren la "sàvia" rectificació del Rototom

Denuncien "les pressions intolerables del moviment BDS" i "un nou tipus de judeofòbia"

Efe
1 min
El cas Rototom en l’era del boicot global

MadridLa Federació de Comunitats Jueves d'Espanya (FCJE) ha celebrat avui la rectificació de la direcció del Festival Rototom Sunsplash de Benicàssim, que ha tornat a convidar el músic Matisyahu. Han qualificat la decisió de "sàvia i valenta".

En un comunicat, els membres d'aquesta Federació han destacat que hagi "donat fruits" la mobilització de l'opinió pública nacional i internacional per denunciar "una decisió clarament discriminatòria per motius polítics i religiosos contra un cantant jueu i nord-americà".

La FCJE ha emès aquest comunicat després que avui el festival hagi convidat de nou Matisyahu a actuar el proper 22 d'agost després d'explicar que va anul·lar la seva actuació per una campanya de "boicot" des del moviment BDS (Boicot, Desinversions i Sancions) i d'haver demanat disculpes després de reconèixer la seva "equivocació".

"Les pressions intolerables del sinistre moviment BDS i els seus còmplices que només busquen la deslegitimació de l'estat d'Israel recorrent a un nou tipus de judeofòbia han de ser estudiades pels tribunals a l'empara de la legislació vigent relativa als delictes d'incitació a l'odi i l'antisemitisme", ha demanat aquesta Federació de Comunitats Jueves.

stats