Polítiques culturals
Cultura 25/07/2014

El CoNCA insta Catalunya a "capbussar-se en la revolució digital" apostant per la cultura

El consell adverteix que el debat sobre com afrontar el nou entorn virtual "no es pot aplaçar" perquè si no "no hi haurà futur"

Acn
1 min

BarcelonaEl Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) ha redactat una agenda de desafiaments que planteja la revolució digital a la societat catalana des d'un punt de vista econòmic, tecnològic i social. La institució adverteix que el debat sobre com afrontar el nou entorn digital "no es pot ajornar" perquè, si no, "no hi haurà futur". També aconsella apostar per la cultura com a motor de creativitat, esperit d'avanguarda i recerca de nous llenguatges per dur a terme aquesta transició i aconseguir que el món cultural "contamini" la resta de sectors.

L'informe redactat pel CoNCA posa de manifest que "no hi ha futur de qualitat per al país si no s'aposta per a la digitalització" i subratlla que cal col·locar "en un lloc clau" la cultura. El president de la institució, Carles Duarte, entén que el país viu un moment "apassionant" amb el procés nacional, però alerta que el moment actual també és transcendent perquè està en joc "la transformació en el camp del coneixement i l'economia".

L'informe també estableix que s'ha de flexibilitzar el concepte de 'cultura' i de les arts per "situar-lo en un context més ampli" i treure el màxim profit de la digitalització. A més, el text proposa una agenda en què es plantegen els principals reptes que cal emprendre "com a societat en tots els àmbits".

stats