Cultura 09/02/2015

Els contes de Roser Capdevila, exposats per primer cop a Brussel·les

L'Espai Catalunya Europa de la capital belga acull una mostra de les obres més representatives de la creadora de 'Les tres bessones', així com diaris personals

Acn
1 min
Roser Capdevila a la seva exposició de Brussel·les / ACN

Brussel·lesBrussel·les acull alguns dels contes més representatius de la trajectòria de Roser Capdevila, il·lustradora que ha estat famosa per ser la creadora de 'Les tres bessones'. Capdevila ha publicat més de 300 títols a diversos països del món, i les seves obres han estat traduïdes a llengües que "ni tan sols sabia que existissin", afirma la pròpia il·lustradora. A més, s'ha mostrat molt "emocionada i contenta" per exposar "al bressol de la il·lustració".

L'Espai Catalunya Europa també exposarà, des d'aquest dilluns i fins el 31 de maig, molts elements inèdits de la seva vida privada que la inspiren per dibuixar i que serveixen per descobrir l'evolució del seu estil. Segons la co-comissària de la mostra, Mercè Alsina, l'exposició "és una producció espectacular, bastant insòlita", i creu que aquest és "el moment idoni" per mostrar-la al món i "compartir-la".

Alsina ha afegit que Capdevila és "una narradora d'històries", amb una producció que "s'enllaça amb la seva biografia personal" i que va "molt més enllà de 'Les Tres Bessones'". A la mostra, es poden descobrir diaris personals amb "dibuixos introspectius, irònics, fins i tot de contingut polític" de la il·lustradora que no s'han publicat mai i que es podran veure per primer cop a Brussel·les. Segons Alsina, el públic tindrà "l'oportunitat de conèixer una Roser polièdrica que fins ara mai havia vist la llum".

stats