TEATRE
Cultura 19/11/2020

La cultura 'oficiarà' una missa a l'església de Santa Anna de Barcelona

Com que l'ofici religiós és permès, s'hi faran números de música, circ i teatre

2 min
David Carabén durant la seva interpretació en el concert solidari per als sense sostre a l'església de Santa Anna de Barcelona

BarcelonaL'Assemblea de Treballadores de la Cultura, sorgida arran de les manifestacions de les últimes setmanes per denunciar el tancament i les restriccions dels teatres, organitza un acte litúrgic, artístic i reivindicatiu a l'església de Santa Anna aquest divendres, 20 de novembre, a les 19 h. El lema és “Junts en la diversitat a favor dels més vulnerables”.

Hi participaran, entre d’altres, l'actriu Imma Colomer, les cantants i actrius Yolanda i Kathy Sey, la pianista Clara Peya i la coreògrafa Ariadna Peya, el Comando Señoras, el baríton Enric Castignani i el músic habitual de Santa Anna, Antoni Olaf Sabater. També l'entitat ARTtransforma, el TNC i Davide Carnevali, que cedeixen un text, l'artista de circ Oriol Sabaté, l'artista Marc Vilajuana i l'actor Moha Amazian.

El sector vol denunciar "les arbitrarietats" de les restriccions, unes "ajudes insuficients" i també "el poc respecte cap a la ciutadania i els treballadors", diu a l'ARA l'actor Enric Cambray. "Estan jugant amb la feina de les persones" i generen un gran "malestar emocional". Sobre l'embolic de les ajudes als treballadors, que s'han fet enrere per millorar la convocatòria, demana "que expliquin bé les normes, perquè ara sabem les voluntats i de voluntats no vivim", diu Cambray. "Esperem que els ajuts siguin millors", insisteix.

Segons un comunicat de l'Assemblea, serà "una vetlla d’espiritualitat i d’art en què la lectura de textos bíblics donarà pas a diverses manifestacions artístiques". Amb aquest acte religiós i cultural, "l’Hospital de Campanya de Santa Anna es vol solidaritzar amb la justa reivindicació de la cultura com a bé essencial tot reclamant també l’obertura de les sales i fent-se ressò del sentir de molts creients". "La cultura, com les escoles i les esglésies, s’ha mostrat segura i –com diu el Síndic de Greuges– necessària per al benestar emocional de la ciutadania", afirmen.

En l'acte s'hi llegirà el manifest que demana "ajudes per a totes les treballadores de la cultura i no per ordre d'arribada", que la Generalitat pagui per totes les funcions cancel·lades o posposades, que es posi en marxa "una taula de treball interdepartamental" per plantejar les ajudes i les accions de recuperació, assolir el 2% dels pressupostos dedicats a cultura i "la reobertura immediata de tots els llocs de treball". També es demana l'acció del govern estatal per ajudar el sector a sortir de la crisi i s'apunta la necessitat d'una renda bàsica.

Per evitar que passi com en la missa multitudinària de la Sagrada Família i seguint l'última normativa per a actes de culte, l’aforament màxim serà de 100 persones. L’acte es retransmetrà en streaming.

stats