Funambulisme

El funàmbul Nathan Paulin fa una passejada pel cel de Barcelona

L'equilibrista francès travessa la plaça Catalunya en un cable a 50 metres d'altura

2 min
El funàmbul Nathan Paulin al cel de Barcelona.

Barcelona"Em dic Nathan Paulin, tinc 29 anys i soc funàmbul", així es presentava l'artista francès unes hores abans de participar en el Festival Grec, aquest diumenge. El repte barceloní de Paulin era ballar damunt un cable estès a més 50 metres d'altura entre el Movistar Centre, al Portal de l'Àngel, i l'edifici Generali, al passeig de Gràcia: és a dir, una distància de 350 metres damunt la plaça Catalunya que ha fet gairebé en 40 minuts.

El funàmbul francès Nathan Paulin aquest diumenge a Barcelona.

L'acció de Paulin forma part de l'espectacle Les traceurs, dirigit pel coreògraf Rachid Ouramdane i que inclou també una banda sonora de Jean-Baptiste Julien i un ha estat precedida d'un pròleg poètic, Poeta de guàrdia, en què Martí Sales, Maria Cabrera, Josep Pedrals i Andreu Gomila han recitat poemes atenent les peticions de la gent que a poc a poc anava omplint la plaça Catalunya. No hi han faltat versos del Rector de Vallfogona, Josep Carner, Joan Vinyoli, Joan Maragall, Clementina Arderiu i Francisco de Quevedo, entre d'altres.

El funàmbul Nathan Paulin passejant pel cel de la plaça Catalunya de Barcelona.

També ha tingut alè poètic la passejada per les altures, perquè a través de la megafonia arribava un recitat, en català, amb pensaments de l'equilibrista sobre les sensacions que experimenta quan és tot sol allà dalt. A les 20 h, Paulin, ben assegurat al cable, ha començat a caminar pel cel, mentre un dron el filmava a una distància prudencial. Caminava, s'aturava, s'asseia... A la part central, el cable es movia més, però el funàmbul no perdia l'equilibri. El públic aplaudia, mirant de transmetre caliu i suport, i ha esclatat en una ovació quan ha acabat el recorregut d'anada i tornada.

El funàmbul francès Nathan Paulin a 50 metres d'altura.

"Quan començo una passejada tinc por, però a poc a poc em vaig sentint més còmode i segur. Miro de pensar en coses maques i de sentir la inspiració del lloc, del paisatge i de la gent. A Barcelona tinc la sort d'estar envoltat d'edificis magnífics", havia explicat Paulin dissabte en una trobada amb la premsa.

Paulin és un dels equilibristes aeris del moment. Entre les seves fites hi ha el recorregut de més de 2 quilòmetres a gran altura que va fer al mont Saint-Michel, a França. També va ballar entre la Torre Eiffel i el Trocadero de París, i el pròxim repte serà fer-ho en una distància de 2,7 quilòmetres, entre la Torre Eiffel i la Torre Montparnasse. "Ho aconseguirem", pronostica.

Vídeo de la preparació del funàmbul Nathan Paulin.
stats