Dansa

Un grup de ballarins pateix una agressió homòfoba a mans d'uns adolescents a Figueres

Els joves van dirigir-se a un d'ells dient-li que era "el maricon que ballava", els van donar cops i coces i els van treure una navalla

ARA
2 min
L'espectacle d'Eyas Dance Project que es va oder veure a Figueres

BarcelonaUn grup de ballarins del festival de dansa Figueres es mou, que se celebrava aquest cap de setmana a Figueres, han denunciat que van patir una agressió homòfoba a la Rambla. Els fets, segons han explicat a l'ACN, van passar diumenge al vespre. Els artistes, que formen part de les companyies Eyas Dance Project –madrilenya– i Ivonna –italiana–, tornaven de sopar en direcció a l'hotel quan es van trobar amb un grup d'adolescents. Els joves van reconèixer un dels ballarins i el van començar a empènyer i a insultar dient-li: "Mireu, és el maricon que ballava!" Els artistes van continuar caminant i van aconseguir allunyar-se una mica del grup. Però immediatament després, relaten ells mateixos, els adolescents van córrer cap a ells i "directament van començar a donar-nos puntades de peu i cops de puny". Els ballarins expliquen que un noi que anava en patinet s'hi va acostar per ajudar-los, però que "un dels agressors va treure's una navalla de dins la vamba i dos més van començar a perseguir-lo". Els artistes detallen que van poder fugir endinsant-se en un dels carrerons que dona a la Rambla. Diuen, però, que no saben què li va passar al jove que va intentar ajudar-los i que va fugir ràpidament amb el patinet mentre els altres el perseguien.

Figueres es mou va portar una quinzena d'espectacles als carrers i places de la ciutat. Entre els qui van actuar diumenge, hi havia els madrilenys Eyas Dance Project (amb la coreografia Júpiter + Jaguar) i el duo italià Ivonna (amb l'espectacle Manbuhsa). Quatre dels seus integrants són els que van patir l'agressió homòfoba. El festival subratlla el seu "rebuig i la condemna més absoluta" cap a aquesta agressió, un "delicte d'odi per raó de gènere i orientació sexual", i diu que fets com el que es va viure a Figueres són "inacceptables en una societat democràtica i sana". També els ha ofert el seu suport per al "que necessitin". Els integrants d'Eyas Dance Project ja han denunciat l'agressió homòfoba a la policia. Ho han fet a la comissaria d'Alacant, que és on van viatjar després de Figueres perquè tenien una actuació a la ciutat. Des de Figueres es Mou i Agitart (la productora del festival) diuen: "Continuarem treballant una programació inclusiva, amb perspectiva de gènere i visibilitzant les realitats queer en tots els nostres projectes".

stats